Ποιοι Ειμαστε

FEMALEVOICE.GR (Γυναικείο Διαδικτυακό Περιοδικό)
Λάρισα, Μιαούλη 19
Ελλάδα

Εκδότρια – Διευθύντρια: ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ: Μαρία Χριστοδούλου (mariaxrixri@gmail.com)

ΒΟΗΘΟΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ: Ευαγγελία Φράγκου (evanzelyn@hotmail.com)


Μαριέττα Λάμπρου
Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση στο Μεταπτυχιακό Τμήμα στο Συνταγματικό Δίκαιο.
Από τον Ιούνιο 2000 ως τον Αύγουστο 2015 άσκησε μάχιμη δικηγορία ως παρ' Αρείω Πάγω εγγεγραμμένη στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και έκανε αναστολή δικηγορικής ιδιότητας τον Αύγουστο 2015 για να συστήσει τη σχολή ΕΥΧΟΥΠΟΛΗ academy, το σχεδιασμό και προώθηση κοσμημάτων με την επωνυμία Marilou και τη διεύθυνση των δυο διαδικτυακών περιοδικών FEMALEVOICE.GR και STATUSVOICE.GR.. Παράλληλα παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές.

"Να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις"!
Είμαι η Μαρία Χριστοδούλου Φιλόλογος στη Δημόσια Εκπαίδευση. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Αγαπημένη μου φράση" Αν δεν υπάρχει έρωτας στην εκπαίδευση δεν υπάρχει εκπαίδευση ".Έλαβα μέρος σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα Μαθησιακές δυσκολίες κ προβλήματα συμπεριφοράς. Έχω υλοποιήσει ως συντονίστρια προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Υπήρξα εισηγήτρια συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Συντονίστρια προγράμματος στο Ίδρυμα Βουλής των Ελλήνων και μέλος σε διάφορα πολιτιστικά προγράμματα. Ασπάζομαι το" Δια Βίου Μάθησης "δηλώνοντας συμμετοχή σε διάφορα προγράμματα. Παρακολούθησα σεμινάρια ψυχολογίας, ηλεκτρονικής τυπογραφίας, διαδραστικής τεχνολογίας. Έχω συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια. Συμμετείχα σε  εξεταστικά κέντρα (Aνώτατο συμβούλιο επιλογής προσωπικού) και εξετάσεων πανελλήνιας εμβέλειας.
Ρήση:"Ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία κ προχωρώ".
Email επικοινωνίας: mariaxrixri @gmail.com.

Φράγκου Ευαγγελία  
Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες της Ειδικής Αγωγής και της Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης σχετικά με την Παθολογία της Γλώσσας, την Δυσλεξία, τον Αυτισμό και τη Γραφή Τυφλών Braille. Εργάστηκα σε ορισμένα Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία και ασχολήθηκα εκτενέστερα με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών μικρής ηλικίας και τη μελέτη παιδιών κυρίως στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Βοηθός Αρχισυνταξίας και αρθρογράφος κυρίως παιδαγωγικού αλλά και ευρύτερου περιεχομένου στο Femalevoice.gr
Email επικοινωνίας: evanzelyn@hotmail.com

Γραμμενου Καλλιόπη
Γεννήθηκα και κατοικώ στο Ηράκλειο Αττικής, είμαι μητέρα δυο παιδιών.
Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία, παιδαγωγικά και εμψυχώτρια διδακτικής ύλης.
Ήμουν υπεύθυνη διδασκαλίας στο «Εργαστήρι της Βιβλιοθήκης» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στα τμήματα «Εικόνα & γραφή» και  «Θεατρικό παιχνίδι».
Υπεύθυνη σύνταξης στην εφημερίδα «Χαρτί και Καλαμάρι» της παιδικής ενότητας «Ο Μαγικός Κόσμος του Ηρακλή», παραδίδοντας επίσης μαθήματα θεατρικής αγωγής σε σχολεία και αρθρογραφώντας στο μηνιαίο περιοδικό «Το παιδί μου κι εγώ», σε τοπικές εφημερίδες και ενημερωτικά blog.
Έχω σκηνοθετήσει παραστάσεις για το παιδικό θέατρο, αντλώντας θέματα από τη μυθολογία και τη λαογραφία τόπου μας. 
Σήμερα, είμαι υπεύθυνη ύλης στο aylogyros.blogspot.com και παράλληλα  αρθρογραφώ, με θέμα το παιδί, τη λαογραφία και τη μυθολογία.   Άρθρα μου φιλοξενούνται σε αρκετά ενημερωτικά και πολιτιστικά sites και ηλεκτρονικά περιοδικά, όπως το femalevoice.gr.
Συνεργάζομαι με το Bookia για το παιδικό βιβλίο.
Είμαι μέλος της «Ένωσης συντακτών διαδικτύου» και μέλος του Όμιλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος (UNE SCO tlee).

Καραπετσάνη Χριστίνα
Συντάκτρια άρθρων στο femalevoice.gr. Τελειόφοιτη Σχολής Ι.Ε.Κ. – Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου. Έχω κάνει 8 μήνες πρακτική άσκηση σε λογιστικά γραφεία και τα τελευταία 6 χρόνια ασχολούμαι με τη φύλαξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών, μικρής, κυρίως, ηλικίας.

Email επικοινωνίας: kristykarap@hotmail.com
Κινικλή Φένια
Συγγραφέας
Η Φένια Κινικλή γεννήθηκε το 1983, σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία και ακολούθως συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον χώρο του βιβλίου. Τα έργα της «Ελπίς αποδημήσασα» (διήγημα) και «Επίγραμμα Παραμυθητικό» (ποίημα) βραβεύτηκαν από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) στα πλαίσια του 7ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού. Τον Ιούνιο του 2016 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Απρόσμενη Καταιγίδα».

Κυργιαννή Μαρία

Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής με Μεταπτυχιακό Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Διαθέτει εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και την Παιδοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, είναι Υποψήφια Διερμηνέας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας ενώ παράλληλα παρακολουθεί Μαθήματα Μουσικοθεραπείας. Έχει την επάρκεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα  καθώς και στην ανάγνωση και γραφή για τους Τυφλούς (Braille).
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων για τις μαθησιακές δυσκολίες, τον αυτισμό, την παράλληλη στήριξη και γενικότερα για τον τομέα της Ειδικής Αγωγής,  καθώς και για το Προσφυγικό Ζήτημα, τη Μουσικοκινητική Αγωγή και το Θεατρικό Παιχνίδι. Τέλος, έχει ασχοληθεί με το μοντεσσοριανό σύστημα εκπαίδευσης και την επικαιρότητα του στις μέρες μας.
 Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως  Ιδιωτική Παράλληλη Στήριξη, ως Δασκάλα ιδιαίτερων μαθημάτων σε παιδιά των τάξεων του Δημοτικού και ως συντάκτρια παιδαγωγικών θεμάτων στο διαδικτυακό περιοδικό Femalevoice.

 Κωνσταντίνου Κυριακή 
Η Κυριακή Κωνσταντίνου, ή Κική όπως την αποκαλούν οι φίλοι, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Στροφυλιά, ένα μικρό, όμορφο χωριό της Βόρειας Εύβοιας.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Χαλκίδας μα λίγα χρόνια αργότερα ανακάλυψε πως αυτό που τη γεμίζει ουσιαστικά είναι η συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και παραμυθιών.

Από το 2010 διατηρεί το δικό της «χώρο» στο διαδίκτυο και μπορεί κανείς να τη συναντήσει στο www.ekfrastite.blogspot.com. (Εκφράσου)

Όνειρο ζωής για εκείνη ήταν να καταφέρει να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο. Αυτό το όνειρο πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2015 με την κυκλοφορία της πρώτης της ποιητικής συλλογής σε ελεύθερο στίχο «Τα Λάφυρα της Ψυχής μου» και συνεχίστηκε τον Μάιο του 2016 με την κυκλοφορία της δεύτερης της ποιητικής συλλογής σε ελεύθερο στίχο «Οι Φεγγίτες της Ζωής μου» υπό την καθοδήγηση του mystory.gr
Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδας «Οι Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα» και επιδιώκει να γίνει παράδειγμα για όλους όσους θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, μα ο φόβος τους κρατάει πίσω. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τολμήσεις, να μη φοβηθείς, να βάλεις την αγάπη σου μέσα σε ότι κάνεις και να γίνεις ο ίδιος το όνειρο, η ελπίδα.

Διότι, ότι αγαπάς, δεν μπορεί παρά να γίνει το ίδιο η ελπίδα.

Το νέο της βιβλίο - πρώτο μέρος της Τριλογίας Αγάπης - μια συλλογή Νουβελών, με τρεις ιστορίες αγάπης και με τίτλο «Η Αγάπη Δηλώνει Παρών» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λεξίτυπον.


Λαλιώτη Κατερίνα 

Η Κατερίνα Λαλιώτη είναι Νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση και εργάζεται ως Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοχος Διπλώματος διετούς Μετεκπαίδευσης στις Επιστήμες της Αγωγής, Μεταπτυχιακού στη Γλωσσική και Πολιτισμική Παιδεία, του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ, Πτυχίου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και Πτυχίου Αρμονίας. Έχει υλοποιήσει  πολιτιστικά και προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής στο νηπιαγωγείο και δίδαξε σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Αγωγής, σε ΠΕΚ και σε ΙΕΚ. Υπήρξε αποσπασμένη νηπιαγωγός στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. , ως υπεύθυνη της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών. Ήταν επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τα Νέα Διδακτικά Προγράμματα και έχει συμμετοχές και εισηγήσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά συνέδρια. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στα πλαίσια του προγράμματος «Ένταξη παιδιών παλιννοστούντων και αλλοδαπών στο σχολείο για την Α/θμια εκπαίδευση». Έλαβε μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα Comenius και Arion σχετικά με θέματα μετανάστευσης και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Συμμετείχε ως εξωτερική συνεργάτης στο Διεθνές Ερευνητικό Πρόγραμμα «ΘΑΛΗΣ - Αξιολόγηση της Ποιότητας στην Προσχολική Αγωγή». Είναι μέλος της Περιφερειακής Ομάδας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των φαινομένων κατά της σχολική βίας. Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή των μαθητικών διαγωνισμών συγγραφής παραμυθιού της Διεύθυνσης Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νεολαία», της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε θέματα ευρωπαϊκής διάστασης στην παιδεία και τον πολιτισμό. Είναι μέλος πολιτιστικών οργανώσεων και συλλόγων της Θεσσαλονίκης.


Παπανικολάου Φιλίτσα

Η Παπανικολάου Φιλίτσα σπούδασε Παιδοψυχολογία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Ιταλίας Università degli studi di Urbino ‘Carlo Bo’.
Έχει εκπαιδευτεί στο Παιδικό Ιχνογράφημα, στην Κλίμακα αξιολόγησης νοημοσύνης για παιδιά και εφήβους Wisc III, στο Αθηνά-τεστ και στην αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών βασισμένη στο Αθηνά τεστ, στην Σχολική Προετοιμασία Παιδιών με Αναπτυξιακές Διαταραχές, καθώς και στο πρώτο επίπεδο της Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων PRT. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο εκπαίδευσης γονέων «Θετικοί Γονείς - Χαρούμενα Παιδιά» και στο μοντέλο “friend’s play”.
Έχει συνεργαστεί με διάφορα κέντρα, επίσης έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στον Δήμο Λάρισας.
Παρέχει συμβουλευτική σε γονείς καθώς και ψυχοπαιδαγωγική αξιολόγηση και παρέμβαση με εξατομικευμένα προγράμματα σε παιδιά και εφήβους στο ιδιωτικό της γραφείο.

Παπατσιφλικιώτη Βούλα

Η Βούλα Παπατσιφλικιώτη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει και δραστηριοποιείτε μέχρι και σήμερα. Είναι Δημοσιογράφος (μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος), Βρεφονηπιοκόμος και Θεραπεύτρια λόγου. Πραγματοποιεί συνεντεύξεις με εκπροσώπους της λογοτεχνίας για το “τοβιβλίο.net” και είναι συνεργάτιδα της μεγαλύτερης εφημερίδας των Ελλήνων της Αυστραλίας “Νέος Κόσμος”,  γράφοντας άρθρα με θέματα σχετικά με τα παιδιά.
Ο χορός, η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής σύμφωνα με την Martha Graham, την συντροφεύει σε όλη, σχεδόν, την μέχρι τώρα ζωή της. Από μικρή της άρεσε να χορεύει. Το έβλεπε σαν ένα μέσο εκτόνωσης των συναισθημάτων της. Επίσης η λατρεία της για την παράδοση και την λαογραφία, συντέλεσε και αυτό το διάστημα μαθαίνει παραδοσιακούς χορούς, σε πολιτιστικό σύλλογο της πόλης της.
Συμμετέχει με διήγημά της στο ομαδικό βιβλίο διηγημάτων «Θέρος και Θεριά», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ανάτυπο. Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Μάθε το Φόβο να νικάς!».  Επίσης από τις εκδόσεις Ανάτυπο κυκλοφορεί το δεύτερο παιδικό της βιβλίο με τίτλο «Ποιος αξίζει να είναι Βασιλιάς;». Τέλος είναι δημιουργός και διαχειρίστρια της σελίδας http://duende-art.webnode.gr/
Share on Google Plus

About femalevoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.