ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΚΟΝΤΟΘΑΝΑΣΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βλαχογιάννι Λάρισας ενώ σπούδασα δημοσιογραφία στο εργαστήρι ελευθέρων σπουδών δημοσιογραφία του ΑΝΤ1 εργάστηκα για τον Σφαίρα fm των Αθηνών ενώ από το 2001 μετακόμισα στην Λάρισα εργάστηκα για  το περιοδικό του ημερήσιου Κήρυκα για πέντε χρόνια ενώ ταυτόχρονα εργαζόμουν στον BEST FM όπου έκανα ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή κάθε Σάββατο και τα τελευταία 15 χρόνια εργάζομαι για τον τηλεοπτικό σταθμό AstraTv έχοντας εκφωνήσεις δελτία ειδήσεων , καθημερινά καλύπτω τα ρεπορτάζ του σταθμού για τα δελτία ειδήσεων ενώ κάθε πρωί με συναντάται από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 10 στην ενημερωτική εκπομπή του Astra tv «πρωινή ατζέντα».

Πως προέκυψε η αγάπη σου για τη δημοσιογραφία

Νομίζω πως πλέον δεν είναι μόνο αγάπη αλλά έρωτας. γιατί μετά από τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία έχω καταλάβει πως αν δεν είσαι ερωτευμένος με τη δουλειά αυτή δεν μπορείς να την κάνεις. Η καθημερινή επαφή με τον κόσμο και το κυνήγι της είδησης είναι σίγουρα δυο στοιχεία που με έκαναν να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία.


Πες δυο λόγια για την εκπομπή σου την «πρωινή ατζέντα»

Είναι ο μεγάλος μου έρωτας που ευτυχώς μέχρι και σήμερα δεν με έχει απατήσει.γιατι κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια.Ηταν μια ιδέα του εργοδότη μου αλλά και γνωστού δικηγόρου του Σάκη του Κοκκίνη πριν από 7 χρόνια όταν και ξεκίνησε με την καλή συνάδελφο την Ειρήνη Θεοδωροπουλου συνεχίστηκε το δίδυμο αυτό για αρκετά χρόνια μετα με την Τζέλα Νίτη ενώ εδώ και σχεδόν 3 χρόνια την παρουσιάζω μόνη μου αλλά με αμέτρητους συνεργάτες τους τηλεθεατές γιατί έτσι τους βλέπω μαζί κάθε πρωί λέμε τα νέα της ημέρας με αναλυτικά ρεπορτάζ επικαιρότητας ενώ τον πρώτο λόγο έχουν πάντα οι πολίτες που μπορούν να παρεμβαίνουν τηλεφωνικά.


Θυμάσαι να μοιραστείς μαζί μας κάποιο δυσάρεστο γεγονός αλλά και το πιο ευχάριστο που σου συνέβη εν ώρα εργασίας

Σίγουρα μια από τις πιο δυσάρεστες στιγμές ήταν αυτή της κάλυψης του πολύνεκρου δυστυχήματος των μαθητών της Ημαθίας στα Τέμπη .να πρέπει να καλύψεις την είδηση να κάνεις το ρεπορτάζ την ώρα που έφταναν γονείς που έψαχναν τα παιδιά τους μέσα στα συντρίμμια του λεωφορείου..νομίζω μου πήρε πολλές μέρες για να μπορέσω να κοιμηθώ ήρεμη. Η πιο ευχάριστη στιγμή νομίζω για εμένα ήταν όταν κάλυπτα σε ζωντανή σύνδεση τε επινίκια  της ΑΕΛ το 2007 όταν είχε πάρει η ομάδα το κύπελλο Ελλάδος μια πόλη είχε στήσει ένα απέραντο γλέντι. Ωραίες στιγμές ελπίζω να τις ζήσουμε και πάλι.

Πως αισθάνεσαι που είσαι αναγνωρίσιμη στο δρόμο.επηρεάζει αυτό την καθημερινότητα σου


Είναι ωραίο καθημερινά να συναντάς ανθρώπους που είτε αναγνωρίζουν την δουλειά σου είτε ακόμη ασκούν κριτική στο έργο σου και τα δύο είναι χρήσιμα στη ζωή και στην δουλειά μας! Την καθημερινότητα μου δεν ξέρω αν την επηρεάζει σίγουρα όμως τα συναισθήματα που ανταλλάσεις με τους τηλεθεατές που σε αναγνωρίζουν είναι όμορφα.


Είσαι το αγαπημένο πρόσωπο της πρωινής ζώνης στην κεντρική Ελλάδα. Πως κέρδισες την αγάπη του κόσμου

Δεν ξέρω αν είμαι το αγαπημένο πρόσωπο της πρωινής ζώνης στην κεντρική Ελλάδα αλλά σίγουρα εισπράττω πολύ αγάπη από τον κόσμο ίσως είναι επειδή λατρεύω αυτό που κάνω την δημοσιογραφία και την μεγάλη μου αδυναμία την «πρωινή ατζέντα» και το εισπράττει αυτό  ο τηλεθεατής. Έχει γίνει μέρος της ζωής μου η εκπομπή αυτή ξυπνάω νωρίς να ενημερωθώ να την οργανώσω ,είμαι τυχερή γιατί έχω δίπλα μου άξιους συνεργάτες τον Βασίλη τον Καραμπάση,τον Μιχάλη τον Χειμωνίδη,τον Γιώργο τον Μπαρτζώκα και την ΄Ελενα την Κυριαζίδου.


Είναι δύσκολος και ανταγωνιστικός ο χώρος της τηλεόρασης για μια γυναίκα

Νομίζω πως ο χώρος της τηλεόρασης είναι από τη φύση του ανταγωνιστικός και δεν παίζει ρόλο αν είσαι γυναίκα η άντρας αλλά για μένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθείς κάθε μέρα να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος αλλά και επαγγελματίας γιατί στη δημοσιογραφία δίνει εξετάσει κάθε μέρα απέναντι στον τηλεθεατή.


Για ποίο λόγο δεν βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα

Για πολλούς λόγους σημαντικότερος είναι γιατί ο Astratv μου προσφέρει την ελευθερία
.σημαντικό κομμάτι στη δημοσιογραφία να μπορείς να εργάζεσαι χωρίς να επηρεάζεσαι από την εργοδοσία. Πλέον ο Astratv έχει γίνει μέρος της ζωής μου νιώθω με τους περισσότερους που εργαζόμαστε χρόνια στο σταθμό πως είμαστε μια οικογένεια. Είχα τρεις προτάσεις από ΜΜΕ των Αθηνών αλλά είπα όχι και δεν το μετάνιωσα καθόλου γιατί έχει μεγάλο ενδιαφέρον να καλύπτεις καθημερινά τοπικές ειδήσεις που ενδιαφέρουν τους συμπολίτες σου.


Ποιο είναι το κίνητρο στη ζωή σου

Η ίδια η ζωή που καθημερινά σου δίνει πολλές ευκαιρίες να ζεις έντονες στιγμές και προκλήσεις .Σίγουρα η οικογένεια μου είναι ένα κίνητρο δυνατό μάλιστα που βρίσκεται πάντα εκεί στις χαρές και στις λύπες της καθημερινότητας μου.


Θέλεις να αναφερθείς σε κάποια χαρακτηριστικά στοιχειά του ξεκινήματος σου στα 18 σου

Ήταν ένα καλοκαίρι που σίγουρα θα μου άλλαζε τη ζωή γιατί αμέσως μόλις έμαθα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων πως δεν περνάω νομική αμέσως σκέφτηκα να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία αλλά το όνειρο σχεδόν είχε πάψει να υπάρχει στο μυαλό μου μόλις έφτασα στην Αθήνα ερχόμενη από ένα χωριό με λιγοστούς κατοίκους αφήνοντας πίσω μια δεμένη οικογένεια και πολλούς φίλους..και σίγουρα μια πρωτεύουσα με πολλές οικονομικές δυσκολίες για να μπορέσεις να ζήσεις./όμως ένας φύλακας άγγελος έδωσε σε όλα αυτά τη λύση και δεν ήταν άλλος από τον νονό μου τον Δημήτρη Κατζάκη που στάθηκε βράχος διπλά μου ο ίδιος και η οικογένεια του και χρωστάω στον ίδιο το ότι ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία γιατί απλά με πίστεψε και με έκανε μέλος της οικογένεια του μαζί με τη νονά μου. Έφυγα από το Βλαχογιάννι με λιγοστούς κατοίκους και ξαφνικά βρέθηκα στην Αθήνα να σπουδάζω δημοσιογραφία και ταυτόχρονα να εργάζομαι σε μεσιτικό γραφείο και να πουλάω σπίτια κυρίως σε διάσημους, θυμάμαι ξενυχτούσα τα βράδια να μελετάω εκτός από τα μαθήματα της σχολής και χάρτες με τους δρόμους όπου είχα να δείξω διαμερίσματα σε πελάτες την επόμενη μέρα μετά τα μαθήματα της σχολής.Θα ήθελες να δείξεις ευγνωμοσύνη σε κάποια άτομα της ζωής σου

Φυσικά και θα ήθελα γιατί στη ζωή μου έχω μάθει να μην είμαι αγνώμων .Aυτά τα λιγοστά πράγματα που έχω καταφέρει στη ζωή μου δεν θα μπορούσα χωρίς την βοήθεια στα επαγγελματικά μου τους κυρίους Σάκη και Μάνο Κοκκίνη που 15 χρόνια τώρα μου δείχνουν εμπιστοσύνη και μου δίνουν καθημερινό βήμα στον Astratv και εύχομαι να το κάνουν αυτό για τουλάχιστον άλλα τόσα χρόνια και φυσικά στην οικογένεια μου έχω δυο αξιολάτρευτους γονείς που μας έχουν μεγαλώσει με τον αδελφό μου Βάϊο με περισσή αγάπη και αυτό μας έχει βοηθήσει και τους δυο μας να ξεπερνάμε μαζί το κάθε εμπόδιο.


Ποιος είναι ο καθημερινός τρόπος ζωής σου

Η καθημερινότητα μου εκτός καναλιού είναι δύσκολη αλλά και δημιουργική γιατί εκτός από τις δουλειές του σπιτιού και τη μαγειρική που λατρεύω μ αρέσει να πηγαίνω γυμναστήριο για τρέξιμο και πολλές αποδράσεις όποτε είναι εφικτό λόγω δουλειάς κυρίως τα Σαββατοκύριακα γιατί σαν τις ομορφιές της Ελλάδας δεν έχει πουθενά. Τα τελευταία χρόνια στη ζωή μου έχει μπει ένας άνθρωπος που έχει αλλάξει την καθημερινότητα μου και έχει δώσει χρώμα στη ζωή μου και του οφείλω πολλά θα έλεγα πως είναι ο φύλακας άγγελος μου !!

* Η συνέντευξη δόθηκε στην εκδότρια του Femalevoice.gr, Μαριέττα Λάμπρου.
Photographer Art Plus Studio Ράνια Καρανίκα
Share on Google Plus

About femalevoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.