Συνεντευξη με την συγγραφεα Βιβη Κοντοπουλου

Η Βιβή Κοντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βέροια. Σπούδασε νηπιαγωγός και δούλεψε κοντά σε παιδιά ιδιαίτερα όταν δημιούργησε τον δικό της παιδικό  σταθμό «Τα ζουζουνάκια». Παρουσιάζει την εκπομπή «οι θησαυροί  του βιβλίου» στο κανάλι Europe one και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων  Λογοτεχνών. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Έργα της είναι τα εξής:
Η ζωή ένας ωκεανός  (2011 Οσελοτος)
Το μυστικό της καρδιάς (2013 Ελληνική  πρωτοβουλία)
Διάφανος κύκνος (2015 Όστρια)

Τι είναι για σένα  έμπνευση, ώστε  να  ξεκινήσεις την συγγραφή; 
Ήταν όνειρο  ζωής. Η καθημερινό τη τα της διπλανής  πόρτας  να  ώθησε να  ξεκινήσω να γράφω. Πάντα έγραφα,  έγραφα ακόμα και μέσα σε τρένα, όταν ταξίδευα. Το πρώτο μου βιβλίο ήταν γραμμένο χρόνια πριν.

Τι σου έδωσε ώθηση  για να γράψεις αυτό το  τόσο ιδιαίτερο  βιβλίο; 
Η ανθρωπιά, όποιος το διαβάσει θα καταλάβει γιατί το λέω. Ο άνθρωπος  είναι  πάνω απ  όλα. Ο καλύτερός  μου φίλος  τότε ήταν αγόρι,  γεννημένος  σε ένα ξένο  σώμα. Η ζωή του με συγκλόνισε κι έτσι μου έδωσε ώθηση να το γράψω όλο αυτό .

Είσαι μητέρα  τι θα έλεγες στις μητέρες  αυτών των παιδιών; 
Είμαι μητέρα και μάλιστα δύο αγοριών που λατρεύω. Θα πω σε όλες αυτές τις μητέρες  το πιο βασικό, να τα αγκαλιάσουν, να τα ακούσουν, να μην τα πετάξουν  στον δρόμο, γιατί είναι τα παιδιά  τους ,κομμάτι από το αίμα τους.

Ένα απόσπασμα  του  βιβλίου  σου Διάφανος  Κύκνος  που σε εκφράζει; 
«Γεννήθηκα για να φέρω τη χαρά ,δεν το κατάφερα, όχι γιατί δεν το ήθελα, αλλά δεν  μου το επιτρεψανε. Γεννήθηκα για να δώσω αγάπη , δεν με άφησαν, με έδιωξαν. Γεννήθηκα για να κάνω περήφανους όλους όσους κόπιασαν για να με μεγαλώσουν.

Σε ποιο βιβλίο  σου έβαλες κομμάτι του εαυτού  σου;
Στο δεύτερο  βιβλίο  μου «Το μυστικό  της  καρδιάς «Είναι η δύναμη  της  φιλίας μεταξύ  άντρα και γυναίκας.

Με τι άλλο ασχολείσαι εκτός από την συγγραφή  βιβλίων; 
Ασχολούμαι με  πολλά πράγματα  όπως με την εκτροφή  μυδιών  στην οικογενειακή επιχείρηση ,είμαι σε μια ραδιοφωνική και τηλεοπτική εκπομπή σε κανάλια της Κατερίνης  και της Θεσσαλονίκης με θέμα  τα  βιβλία  και οι συγγραφείς. Είμαι  ενεργό  μέλος στην Ένωση Συγγραφέων Πιερίας με τον τίτλο του κοσμήτορά .Ασχολούμαι με τα παιδιά  μου που μετά την συγγραφή  είναι ότι πιο όμορφο κάνω στη ζωή μου και διαβάζω πάρα πολύ, Έλληνες συγγραφείς.

Ποιες είναι  οι  βασικές  αρχές  στη ζωή  σου;
Τα παιδιά  μου και ο άντρας  μου  είναι  η  βασική μου αρχή. Ακολουθούν  οι  φίλοι μου που για μένα είναι  κρίκος ζωής.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο  προτέρημα  και  ποιο  το  μεγαλύτερο  ελάττωμα σου;
Αγαπώ πολύ τους ανθρώπους  και με κάθε τρόπο προσπαθώ  να  τους βοηθήσω. Ως ελάττωμα  μου αναφέρω το γεγονός  ότι  έχω θέμα  με την καθαριότητα  και πολλές φορές  γίνομαι κουραστική και γκρινιάζω.

Αγαπημένοι συγγραφείς και ποιο βιβλίο  σε σημάδεψε;
Δεν  μπορώ  να  ονοματίσω είναι πάρα πολλοί .Το βιβλίο  όμως που είναι στο μυαλό  μου  κάθε μέρα είναι το ΑΝΝΕ  σημαίνει  μάνα του Στέλιου  Στυλιανού Τον αγαπώ πολύ και τον ευχαριστώ  πολύ  που είναι φίλος μου.

Σε ποιο βιβλιοπωλείο  μπορούμε  να  βρούμε  το  βιβλίο  Διάφανος  Κύκνος στη Λάρισα; 
Στο βιβλιοπωλείο  Καλτσάς αλλά και σε όλα τα άλλα μπορεί να το βρει κάποιος αν το ζητήσει.

Βασιλική  Ευαγγέλου Παπαθανασίου για το femalevoice.gr 
Share on Google Plus

About femalevoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.