Η Volvo ήταν ο εφευρέτης και του ενσωματωμένου παιδικού καθίσματος

Ήταν άνοιξη του 1990, όταν η Volvo παρουσίαζε μία ακόμα από τις πολλές τεχνολογικές πρωτοπορίες της που σχετίζονται με την ασφάλεια, ιδιαίτερα αυτήν των παιδιών: το πρώτο ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα, σε ένα Volvo 850. Το πρώτο ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα ήταν ουσιαστικά ένα αναδιαμορφωμένο κεντρικό υποβραχιόνιο, το οποίο είχε σχεδιαστεί ώστε να ανυψώνει την επιφάνεια στην οποία καθόταν το παιδί.

Το αποτέλεσμα ήταν η υπάρχουσα κεντρική ζώνη ασφαλείας 3 σημείων του αυτοκινήτου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά, εφαρμόζοντας σωστά στο παιδικό σώμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν χρειαζόταν πρόσθετο σύστημα πρόσδεσης για τα μεγαλύτερα παιδιά, ενώ μπορούσαν επιπλέον να κάθονται με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Το σαφές πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης επέτρεπε, επίσης, στο κάθισμα να είναι πάντα διαθέσιμο, χωρίς προβλήματα κακής χρήσης. Ακόμα και σήμερα, ελάχιστοι είναι οι κατασκευαστές που προσφέρουν ενσωματωμένα παιδικά καθίσματα στη γκάμα τους!
Η Volvo επέτυχε μία ακόμα πρωτιά στην παιδική ασφάλεια το 2007, όταν παρουσίασε το ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα δύο σταδίων, για την επιλογή τής ακόμα πιο ασφαλούς και άνετης θέσης για το παιδί, ανάλογα με το ύψος του. Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα της μεγαλύτερης άνεσης και ασφάλειας, το ενσωματωμένο κάθισμα δύο σταδίων επιτρέπει επίσης στο παιδί να κάθεται σε μια θέση από όπου μπορεί να βλέπει καλύτερα έξω από τα παράθυρα. Έτσι, τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο να βαρεθούν ή να ζαλιστούν, κάτι που μπορεί, επίσης, να επηρεάσει αρνητικά την άνεση και τη συγκέντρωση του οδηγού.
kathimerini.gr
Share on Google Plus

About femalevoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.