7 Προειδοποιητικά Σημάδια των Κύστεων των Ωοθηκών, που οι Περισσότερες Γυναίκες Αγνοούν

Τα συμπτώματα είναι ο τρόπος του σώματός μας να μας πει ότι κάτι δεν πάει καλά. Πολλά συμπτώματα είναι εύκολο να τα αποδώσουμε σε κάτι άλλο. Νιώθουμε κούραση, επειδή δεν κοιμόμαστε αρκετά, νιώθουμε φούσκωμα επειδή φάγαμε αρκετά, ή έχουμε δερματικό ερεθισμό, επειδή δεν βάζουμε ενυδατική κρέμα. Είναι σημαντικό λοιπόν, να γνωρίζουμε τα συμπτώματα που συσχετίζονται με τις κύστεις των ωοθηκών, με την ελπίδα να γίνει προληπτικός έλεγχος και να βεβαιωθούμε ότι δεν το έχουμε παραβλέψει.
Η κύστη στις ωοθήκες είναι ένας σάκος γεμάτος με υγρό, που αναπτύσσεται σε μία από τις ωοθήκες. Πολλές γυναίκες θα αναπτύξουν τουλάχιστον μία κύστη κατά τη διάρκεια ζωής τους, ως αποτέλεσμα της κανονικής λειτουργίας του εμμηνορροϊκού κύκλου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ανώδυνες, και τα συμπτώματα είναι δύσκολο να τα εντοπίσουμε. Υπάρχουν αρκετοί τύποι κυστών ωοθηκών, αλλά οι λειτουργικές (φυσιολογικές) κύστεις είναι οι πιο συνήθεις.
Οι κύστεις των ωοθηκών που είναι καλοήθεις, συχνά απορροφώνται από τον ίδιο τον οργανισμό, χωρίς καμιά θεραπεία. Αυτές προκαλούν από κανένα μέχρι ελάχιστα συμπτώματα. Καθώς οι κύστεις μεγαλώνουν, εμφανίζονται περισσότερα συμπτώματα. Οι πολυκυστικές ωοθήκες μπορούν να αναπτυχθούν σε γυναίκες με μεγάλο αριθμό μικρών κυστών. Μπορεί να προκαλέσει μεγέθυνση στις ωοθήκες, και να προκαλέσουν ακόμη και στειρότητα, αν αφεθούν χωρίς θεραπεία.
Τα πρώιμα προειδοποιητικά συμπτώματα των κυστών των ωοθηκών περιλαμβάνουν:
Φούσκωμα κοιλιάς ή πρήξιμο
Επώδυνες κινήσεις του εντέρου
Πυελικός πόνος πριν ή κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου
Επώδυνη συνουσία
Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης ή τους μηρούς
Ευαισθησία στο στήθος
Ναυτία και έμετος
Σοβαρά συμπτώματα κύστης των ωοθηκών που απαιτούν άμεση ιατρική επέμβαση περιλαμβάνουν:
Σοβαρός ή οξύς πυελικός πόνος
Πυρετός
Λιποθυμία ή ζάλη
Γρήγορη αναπνοή
Οι τακτικές γυναικολογικές εξετάσεις μπορούν να εντοπίσουν σε πρώιμο στάδιο τις κύστεις των ωοθηκών. Τα συμπτώματα καρκίνου των ωοθηκών συχνά μιμούνται συμπτώματα των κυστών των ωοθηκών, γι” αυτό η καλύτερη κίνηση είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τον γυναικολόγο σας, αν βιώνετε αλλαγές στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο, συνεχόμενο πυελικό πόνο, έλλειψη όρεξης, ανεξήγητη απώλεια βάρους ή φούσκωμα στην κοιλιά.
Πηγη:Newser.gr
Share on Google Plus

About Βασιλική Ευαγγέλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.