Δροσερη και εύκολη μακαρονοσαλατα


Εύκολο, απλό και ανάλαφρο πιάτο για τις ημέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο...

Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο μακαρόνια fusili (στριφτό)
350gr τυρί ρεγκάτο ή γκούντα
350gr ζαμπόν καπνιστό
3 πιπεριές χρωματιστές (κίτρινη, πορτοκαλί, κόκκινη)

Για την σάλτσα:
1 γιαούρτι TOTAL 250gr
1 βάζο μαγιονέζα 250gr
5-6 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Λίγο νερό.

Πώς το κάνουμε:

  • Αρχικά φτιάχνουμε τη σάλτσα: χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, στη συνέχεια ρίχνουμε την κέτσαπ και τη μουστάρδα και αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νερό. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αντίστοιχα λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα ώστε να μας αρέσει στη γεύση. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο, όπου και μπορεί να μείνει αρκετές μέρες.
  • Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια ή κυβάκια, τρίβουμε το τυρί χονδροκομμένο (στον τρίφτου κρεμμυδιού) και το ζαμπόν σε κομματάκια.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο ώστε να κρατάνε, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε αρκετό κρύο νερό στο σουρωτήρι ώστε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο σκεπασμένα.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε ξεχωριστά στο κάθε πιάτο.

Μυστικά...
Εύκολη, γρήγορη, δροσερή και για μπουφέ.
Αν δε θέλετε να ασχοληθείτε με τη σάλτσα βάλτε κάποια έτοιμη της HELMANS αν δεν έχετε χρόνο.

sintagespareas.gr

Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου