Η μπουγάτσα της Μπαρμπαρίγου

Φτιάξτε μια ονειρεμένη και πανεύκολη μπουγάτσα με την τέλεια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα Κρούστας
- 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (1 φλ. και 2 κ.σ γεμάτες)
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- Βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου έχουμε μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και, αφού προσθέσουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι 4 φύλλα βουτυρωμένα και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, ενώ βάζουμε από πάνω ακόμη 4 φύλλα βουτυρωμένα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά στον αέρα, στη μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Τέλος, σερβίρουμε αφού προηγουμένως πασπαλίσουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή επιτυχία! !
Share on Google Plus

About Βασιλική Ευαγγέλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου