Συνεντευξη απο τον Νοσηλευτη Βησσαριωνα Μπακαλη


Ο Βησσαρίων Μπακάλης είναι γεννημένος το 1987 στη Λάρισα. Έχει σπουδάσει Νοσηλευτική στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και έχει διδάξει ως ωρομίσθιος εκπαιδευτής σε ΙΕΚ και Κέντρα Διά Βίου Μάθησης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και έχει εισηγηθεί τόσο σε ελληνικά, όσο και σε ξενόγλωσσα συνέδρια. Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών και επιτροπών και τώρα εργάζεται στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα…

1. Έχεις τελειώσει  Νοσηλευτική στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ποια ήταν η πορεία σου μετέπειτα; 
«Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, κατατάχθηκα στον Ελληνικό Στρατό. Όταν εκπλήρωσα τις στρατιωτικές υποχρεώσεις, εργάστηκα ως ωρομίσθιος εκπαιδευτής στα ΙΕΚ Λάρισας και με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Από το 2012 εργάζομαι ως Νοσηλευτής Χειρουργείου στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας».

2. Εργάζεσαι, λοιπόν, σήμερα στο  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Είναι αυτό που πάντα ήθελες;
«Το όνειρο μου ήταν πάντοτε να δουλέψω σε ένα μεγάλο νοσοκομείο και το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αποτελεί ένα πρότυπο ίδρυμα παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο και πρωτοποριακό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Πιστεύω πως η σωστή διάγνωση, περίθαλψη και θεραπεία των ασθενών μας δεν επιτυγχάνεται μόνο με τις επιστημονικές μας γνώσεις, αλλά με την παράλληλη ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης με τους ασθενείς μας».

3. Αρκείσαι  σ' αυτό ή ασχολείσαι και με παρεμφερή αντικείμενα;
«Η εργασία μου και συγκεκριμένα ο χώρος των χειρουργείων  στον οποίον εργάζομαι είναι αρκετά απαιτητικός και τις περισσότερες φορές δεν μου επιτρέπει κάποια άλλη δραστηριότητα. Όμως όταν υπάρχει θέληση μπορείς να καταφέρεις πολλά. Έτσι ασχολούμαι και με τον τομέα της εκπαίδευσης όποτε αυτό είναι εφικτό, διότι θεωρώ πως η διαρκής και συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος επαγγελματίας, ανανεώνοντας  διαρκώς τις γνώσεις σου».4. Έχεις ελεύθερο χρόνο στην καθημερινότητά σου; Διότι τέτοιου είδους επαγγέλματα έχουν περίεργα  και μη σταθερά ωράρια. Πως τον αξιοποιείς;
«Ο ελεύθερος χρόνος σε τέτοιου είδους επαγγέλματα είναι σπάνιος, όμως όταν υπάρχει, προσπαθώ να τον αξιοποιήσω είτε βγαίνοντας έξω με την παρέα μου είτε διαβάζοντας είτε απλά χαλαρώνοντας».

5.  Τι σκέφτεσαι για το μέλλον; Ποια είναι τα όνειρα σου;
«Θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω οικογένεια. Μπορεί να είναι πολύ καλή η δουλειά και η καριέρα αλλά όταν μια κουραστική μέρα τελειώνει κάθε ένας θα ήθελε την γαλήνη της οικογένειας. Επιπλέον θα ήθελα να μάθω περισσότερα πάνω στο επάγγελμα μου διότι η Νοσηλευτική όπως και όλες οι επιστήμες υγείας εξελίσσονται διαρκώς».

7. Τι θα ήθελες να υπήρχε σε μεγαλύτερο βαθμό στον κόσμο; Τι θεωρείς ότι λείπει από τους ανθρώπους την σημερινή εποχή;
«Αυτό που θεωρώ πως σήμερα λείπει από τους ανθρώπους είναι οι στόχοι. Ζουν χωρίς ενδιαφέροντα και κανένα προορισμό. Ξεχνώντας τα ιδανικά του ο άνθρωπος ή ζώντας χωρίς αυτά, ξεχνά την ίδια του την ύπαρξη, αφού δεν παλεύει πια για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Δε δείχνουν να ενδιαφέρονται για κάτι μεγαλύτερο και ουσιαστικό στη ζωή τους, έχουν παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια αλλαγής του εαυτού τους και του κόσμου. Με τα πραγματικά σωστά ιδανικά οι άνθρωποι δημιουργούν, κατακτούν, γοητεύουν.
Το μυστικό κάθε επιτυχημένου και μεγάλου  ανθρώπου, είναι σαφώς τα ιδανικά του.
Αν μπορούσαμε να κωδικοποιήσουμε τη ζωή  με δυο λέξεις, αυτές θα ήταν: «Δύναμή μας είναι τα ιδανικά μας»!

8. Κλείνοντας, πες μας μια φράση που σε αντιπροσωπεύει.
«Είναι μία φράση του Σκωτσέζου συγγραφέα Robert Louis Stevenson που με ακολουθεί αρκετά χρόνια: "Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο"».

Σε ευχαριστούμε για την ωραία συζήτηση που είχαμε και ευχόμαστε ολόψυχα τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα!

Την επιμέλεια της συνέντευξης για το femalevoice.gr είχε η συντάκτρια του περιοδικού Φράγκου Ευαγγελία.
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.