Γιατι πρεπει να βαλεις τελος στο αγχος!


Ζούμε σε μία εποχή γεμάτη προβλήματα, αγωνίες, ανησυχίες και αβεβαιότητα για το αύριο. Όλα αυτά μας δημιουργούν έντονο άγχος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερες και πιο επιβλαβείς καταστάσεις για τον οργανισμό και γενικότερα για την υγεία.

Οι ερευνητές υποδεικνύουν πέντε σοβαρούς λόγους για τους οποίους πρέπει να ελέγξεις τα επίπεδα του άγχους σου.

1. Επινεφρίδια κόπωση
Παρά το γεγονός ότι αυτή η διαταραχή βρίσκεται ακόμα σε συζήτηση στις ιατρικές κοινότητες, οι περισσότεροι ειδικοί θα σου που ότι το συνεχόμενο στρες στα επινεφρίδια (μικροί αδένες που βρίσκονται κοντά στα νεφρά και παράγουν κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους) οδηγεί σε διαταραχές που  μπορεί να προκαλέσουν από φλεγμονές μέχρι σοβαρότατες παθήσεις.

2. Προβλήματα μνήμης
Όλες οι έρευνες που εξετάζουν τους παράγοντες που επηρεάζουν την ικανότητα μας να θυμόμαστε πράγματα, έχουν έναν κοινό παρονομαστή: το άγχος. Όσο περισσότερο άγχος έχουμε, τόσο επηρεάζεται η βραχύχρονη και μακρόχρονη μνήμη μας. Το χρόνιο άγχος συμβάλλει επίσης στην γεροντική άνοια και στην νόσο Alzheimer's.

3. Ευαισθησία στα φάρμακα

Ο αιματοεγκαφαλικός φραγμός (ένας φραγμός που αποφασίζει τι θα περάσει από το αίμα σου στον εγκέφαλό σου) βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία. Όμως, τα αυξημένα επίπεδα άγχους διαταράσσουν αυτή την ισορροπία. Αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα που σε επηρέαζαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να αρχίσουν να σε επηρεάζουν διαφορετικά, περνώντας αυτό το φράγμα.

4. Γρήγορη γήρανση
Αν κοιτάξεις στο εγκεφαλογράφημα κάποιου δεν μπορείς να καταλάβεις τη χρονολογική του ηλικία, μπορείς όμως να καταλάβεις πόσων χρονών νομίζει το σώμα του ότι είναι. Όσο πιο πολύ στρες έχεις, τόσο περισσότερο “ηλικιωμένος” μοιάζει και ως τέτοιος φέρεται ο εγκέφαλος σου. Όλη η αντιρυτιδική κρέμα του κόσμου δεν θα σε βοηθήσει αν δεν αποβάλλεις το στρες!


5. Αντίδραση ανάλογα με το φύλο
Οι γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά στο στρες από τους άντρες. Οι γυναίκες τείνουν να είναι λιγότερο ευάλωτες όταν έχουν άγχος, από ότι οι άντρες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε tips για το στρες που έχουν προκύψει από έρευνες για άντρες.


ΠΗΓΗ: shape.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.