Κι ομως...το τρεξιμο στη ζεστη εχει και τα θετικα του


Όσο καλύτερη φυσική κατάσταση έχετε, τόσο μεγαλύτερη ανοχή στη ζέστη έχει το σώμα σας.

Αν αναρωτιέστε γιατί να τρέξετε μέσα στη ζέστη σας έχουμε καλούς λόγους. Το τρέξιμο στη ζέστη προκαλεί το σώμα σας να προσαρμοστεί στις συνθήκες και αυτό θα σας κάνει καλύτερο στο τρέξιμο επειδή:

1. Το σώμα σας βελτιώνεται στέλνοντας αίμα από τον κορμό στο δέρμα βοηθώντας έτσι να αποβάλλει και τη θερμότητα του σώματος.

2. Με αυτό το μηχανισμό το αίμα που πηγαίνει στο δέρμα μειώνει την οξυγόνωση στους μύες. Για να το αντισταθμίσει αυτό το σώμα σας παράγει περισσότερο.

3. Έχετε καλύτερο έλεγχο στη θερμοκρασία του σώματος και όταν προσαρμοστεί δεν αυξάνει τη θερμοκρασία του.

4. Ιδρώνετε νωρίτερα όταν το σώμα σας έχει χαμηλότερη θερμοκρασία και έτσι προωθείται ο μηχανισμός εφίδρωσης.

5. Ο ιδρώτας σας περιέχει λιγότερα άλατα με αποτέλεσμα να διατηρείται η ισορροπία των ηλεκτρολυτών (αν φυσικά κάνετε σωστή διατροφή και είστε καλά ενυδατωμένοι).


Το μυστικό

Όταν κάνει πολλή ζέστη φροντίστε να ξεκινήσετε νωρίς, να έχετε μαζί σας νερό για να ενυδατώνεστε και να μην έχετε μεγάλες προσδοκίες όσον αφορά την απόσταση που θα διανύσετε. Εάν νιώσετε ότι η κούραση σας ξεπερνά, σταματήστε και επιστρέψτε.

Φίλια Μητρομάρα
omorfamystika.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.