Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝΗ «θάλασσα των αστεριών», η εντυπωσιακή παραλία που τα νερά της φωσφορίζουν τη νύχτα. Το υπέροχο φυσικό φαινόμενο που μοιάζει με κινηματογραφικό εφέ και έχει εμπνεύσει τον σκηνοθέτη στη «Ζωή του Πι».

Η παραλία είναι γνωστή ως η «θάλασσα των αστεριών», γιατί τα νερά της φωσφορίζουν τη νύχτα. Η θάλασσα μοιάζει με καθρέφτη, όπου αντανακλώνται τα αστέρια του ουρανού. Στην πραγματικότητα το εντυπωσιακό μπλε φως οφείλεται στους φωτοσυνθετικούς μικροοργανισμούς που είναι γνωστοί ως φυτοπλαγκτόν.


Το μοναδικό φαινόμενο ονομάζεται βιοφωτισμός και προέρχεται από ένα διαφορετικό είδος φυτοπλαγκτόν, το «bioluminesce», το οποίο συναντάται συνήθως στους ωκεανούς. Οι μικροοργανισμοί περιέχουν τη χρωστική ουσία λουσιφερίνη, η οποία αντιδρά με το οξυγόνο και το ένζυμο λουσιφεράση και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται το μοναδικό μπλε φως της θάλασσας.

Το φυτοπλαγκτόν κινείται παθητικά στην επιφάνεια της θάλασσας ανάλογα με τη φορά των ρευμάτων και διακρίνεται κυρίως όταν η θάλασσα είναι ταραγμένη και έχει κύματα. Χιλιάδες τουρίστες από όλον τον κόσμο πηγαίνουν τη νύχτα στην παραλία για να φωτογραφίσουν και να κολυμπήσουν στα «φωτεινά» νερά.

Η εντυπωσιακή παραλία βρίσκεται στο νησί Βαντού στις Μαλδίβες, στο οποίο κατοικούν μόλις 500 κάτοικοι. Το μοναδικό θέαμα είναι ένα ακόμα θαύμα της φύσης που πιθανόν ενέπνευσε και τον σκηνοθέτη της ταινίας «Η Ζωή του Πι», η οποία κυκλοφόρησε το 2012.

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας του Πι, υπάρχουν εντυπωσιακές σκηνές, όπου η θάλασσα, όταν νυχτώνει φωσφορίζει.

Η ταινία κέρδισε συνολικά 4 βραβεία Όσκαρ, εκ των οποίων ένα για οπτικά εφέ. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από το Βαντού των Μαλδίβων, η φύση μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακή χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας.πηγή: mixanitouxronou.gr
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.