Cheesecake κερασι στο ποτηρι


Καλοκαιρινό, λαχταριστό cheesecake με σάλτσα κεράσι! Κάτι εύκολο και ελαφρύ...δοκιμάστε το!

Τι χρειαζόμαστε:
  • ½ πακέτο μπισκότα Digestive
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα light
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 1 ½ κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ½ κ.σ. κορν φλάουρ

Πώς το κάνουμε:

1. Θρυμματίζουμε τα Digestives και σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν όλα τους από αυτό.
2. Αμέσως, τοποθετούμε το μίγμα σε ποτηράκια και τα πιέζουμε μέχρι να δημιουργήσουν ένα στρώμα. Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για 20’ μέχρι να παγώσει το μίγμα.
3. Μόλις περάσει ο καθορισμένος χρόνος ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και την ζάχαρη άχνη μέχρι να ενωθούν τα υλικά, και τα τοποθετούμε πάνω απ’ τα μπισκότα στα ποτηράκια μας. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε για ακόμη 20’ στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα κεράσι:

1. Βάζουμε όλα τα υλικά (κεράσια, κρυσταλλική ζάχαρη, κορν φλάουρ) σ’ ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5’. Έπειτα αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Αφού κρυώσει την προσθέτουμε πάνω απ’ την κρέμα στα ποτηράκια μας και τα βάζουμε για άλλα 20’ στο ψυγείο.

Για τη γαρνιτούρα:

1. Αφού κρυώσει το γλυκό μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα κερασάκια, λίγο τριμμένο μπισκότο και λίγες νιφάδες σοκολάτας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

sintagespareas.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου