Συνέντευξη στο femalevoice.gr: Η Λαρισαία Σοφία Κογγούλη στη Βερόνα
ΣΟΦΙΑ  ΚΟΓΓΟΥΛΗ :είναι το βαρύ πυροβολικό της Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών και πλέον ανήκει στο δυναμικό της Βερόνα. Δείτε τα όσα δήλωσε η Σοφία Κογγουλη στο femalevoice.gr.

Σοφια,πες μας λίγα λόγια για σένα.
Άρχισα  να παίζω ποδόσφαιρο στην ηλικία των 10 χρονων στον Κενταυρο  Λάρισας και συνέχισα στις Ελπίδες Καρδίτσας  μέχρι σήμερα που πλέον ανήκω στην ομάδα της Βερόνα. Είμαι ευτυχισμένη που το κατάφερα μιας και ήταν όνειρό μου να παίξω σε ένα καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από τότε που άρχισα το ποδόσφαιρο. Ο σκαουτερ Νίκος Ίσσαρης ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε μαζί μου όταν με γνώρισε και άρχισε τις επαφές με ομάδες του εξωτερικού. Τις προπονήσεις μου εκεί και τη  μεταγραφή μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Βερόνα διεκπεραίωσε ο μάνατζερ μου Θεόφιλος Καρασσαβίδης. Σε συνεννόηση βέβαια πάντα με την ομάδα μου τις Ελπίδες Καρδίτσας.
Η νέα σου ομάδα πληρεί για σένα τις προϋποθέσεις των στόχων που είχες θέσει;
Η Βερόνα με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή καθώς διέκρινα μια πολύ καλή οργάνωση και μια διάθεση για συνεχή ευρωπαϊκή άνοδο της ομάδας. Οι άνθρωποι εκεί μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή πως με θέλουν στην ομάδα και σε συνδυασμό με τα κοινά στοιχεία που έχουμε σαν χώρες με ώθησαν να συμφωνήσω.
Μια ευχή για το γυναικείο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Εύχομαι αυτά τα καλά στοιχειά που διέκρινα στην Ιταλια να αρχίσουν σιγά  σιγά να εμφανίζονται και στο ελληνικό γυναίκειο ποδόσφαιρο που πιστεύω πως έχει κάνει βήματα προόδου και μπορεί να κάνει και μεγαλύτερα πολύ γρήγορα.

Φέτος η γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ τερμάτισε στη πρώτη θέση της Β εθνικής και από την νέα χρονιά θα βρίσκεται στην Α εθνική. Πώς είδες την ομάδα της ΑΕΛ και τι εύχεσαι στις βυσσινί αθλήτριες;
Όσον αφορά τη γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ πιστεύω ότι δικαία ανέβηκε στην Α΄ εθνική. Έγινε σοβαρή δουλειά σε όλους τους τομείς από τους ανθρώπους της ομάδας γιατί αυτό της αξίζει να είναι σε αυτή την κατηγορία. Εύχομαι να γίνει μια ομάδα από τις κορυφαίες στο ελληνικό γυναικειποδόσφαιρο γιατί υπάρχουν όλα τα στοιχειά να επιτευχθεί αυτό ….οργάνωση , κόσμος, εγκαταστάσεις, παίχτριες κτλ.
Με τι αναμνήσεις στις αποσκευές σου φεύγεις για την Βερόνα.
Φεύγω από την Ελλάδα έχοντας κατακτήσει 1 πρωτάθλημα από την β' κατηγορία  στην α' κατηγορία, 7 συνεχόμενα χρόνια πρώτη  σκόρερ στην α' εθνικη.. 2009-2010_28γκολ..2010-2011_29γκολ.. 2011-2012_23γκολ.. 2012-2013_24γκολ.. 2013-2014_26γκολ.. 2014-2015_28γκολ.. 2015-2016_25γκολ. Όλα αυτά βέβαια έγιναν και με τη βοήθεια της ομάδας μου, των συμπαικτριών και του προπονητή μου Κου Δημήτρη Κουτσονάσιου , που τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης την οικογένειά μου και τους ανθρώπους δίπλα μου που με στήριξαν και με στηρίζουν στην προσπάθειά μου αυτή.
Ποιος είναι ο νέος σου στόχος από δω και πέρα;
Στόχος μου είναι να δουλέψω πολύ στην Ιταλία , να γίνω καλύτερη, να βοηθήσω την νέα μου ομάδα, αν μπορέσω να παίξω σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο δίπλα σε κορυφαίες παίχτριες όπως η Marta da silva που είναι πρότυπο για μένα,  και να βοηθήσω ακόμη περισσότερο την Εθνική μας ομάδα που για μένα η συμμετοχή μου σε αυτή είναι ύψιστη τιμή!
Σας  ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία

Πάντα επιτυχίες, Σοφία

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου 
για το femalevoice.gr
Share on Google Plus

About Statusvoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.