Ακρόαση InDONNAtiόn

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, στη σκηνή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, θα πραγματοποιηθούν ακροάσεις για το γυναικείο φωνητικό σύνολο “InDONNAtiόn”.
Το διοικητικό συμβούλιο και ο μαέστρος του συνόλου Δημήτρης Κτιστάκης, καλούν γυναίκες από 18 – 42 ετών που έχουν γνώση μουσικής, χορωδιακή εμπειρία (επιθυμητή), καθώς και όρεξη για χορογραφημένη χορωδιακή μουσική, να προσέλθουν για ακρόαση.
 
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, με μία από τις δύο επιλογές:
Μέσω e-mail: indonnation.mail@gmail.com (στέλνοντας ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα)
ή τηλεφωνικά στο 6938002999 τις ώρες (από 10.00 – 14.00 & 18.00-21.00).
“InDONNAtiόn”
Το γυναικείο φωνητικό σύνολο “InDONNAtiόn” δημιουργήθηκε το 2012 από τον καταξιωμένο μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη και απαρτίζεται από μονωδούς και επαγγελματίες μουσικούς.
Σκοπός του είναι η διάχυση της ποιοτικής χορωδιακής τέχνης ως πηγή έμπνευσης και μέσο για την αναβάθμιση του πολιτιστικού γίγνεσθαι του τόπου μας.
Το όνομα “InDONNAtiόn” αποτελεί λογοπαίγνιο του μουσικού όρου Intonation (τονικότητα του ήχου) και της λέξης Donna (γυναίκα) .
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συνόλου είναι η πρωτότυπη χορογραφημένη προσέγγιση της χορωδιακής μουσικής με μοναδικό συνδυασμό κίνησης και ήχου.
Η επιμέλεια της κίνησης ανήκει στην ταλαντούχα χορογράφο Φαίη Σούκου.

Οι παραστάσεις χαρακτηρίζονται από άψογη ερμηνεία και υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο σε απαιτητικό ρεπερτόριο. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις, ενώ στο ρεπερτόριο περιλαμβάνονται έργα κλασικής μουσικής, αλλά και συνθέσεις σύγχρονων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Επίσης, συνθέτες διεθνούς κύρους έχουν ήδη προτείνει τη σύνθεση έργων για την InDonnatiόn.
Στο διάστημα 2012-2016 το σύνολο “InDONNAtiόn” έχει πραγματοποιήσει επιλεγμένες παραστάσεις σε χώρους τέχνης και πολιτισμού (Ιόνιος Ακαδημία Κέρκυρας, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας) και έχει συμπράξει με ποικίλα και επιτυχημένα μουσικά σύνολα (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Λάρισας, Μουσικός Σύλλογος Λάρισας, μουσικό σχήμα Opera Chaotique κ.ά.).
Παράλληλα διαγράφει μια σημαντική πορεία στα τοπικά τεκταινόμενα στηρίζοντας οργανισμούς και δράσεις κοινωνικής προσφοράς (Κέντρο Αποκαταστάσης Animus, Αρωγή, συμμετοχή σε Αντικαρκινικό Συνέδριο, εγκαίνια Διαχρονικού Μουσείου κ.ά.).
Τον Οκτώβριο του 2015 κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών INTERKULTUR  και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις ελληνικές χορωδίες όλων των κατηγοριών του διαγωνισμού.
Το σύνολο εντάχθηκε στο ΔΩΛ,  ώστε με την υποστήριξη των υποδομών του, να λειτουργήσει ως το συγκρότημα «αιχμής» που θα προάγει την εξωστρέφεια του ωδείου, καθώς και την ποιοτική χορωδιακή μουσική με κάθε τρόπο.
Share on Google Plus

About Βασιλική Ευαγγέλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.