Τυροπιτακια με βρωμη και ανθοτυρο


Κάτι διαφορετικό για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα... Τυροπιτάκια με βρώμη και γέμιση ανθότυρο!

Υλικά για τη ζύμη:

375 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
15 γρ. (1/2 κυβάκι) Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
30 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο

Υλικά για τη γέμιση:

300 γρ. φέτα
200 γρ. ανθότυρο
1 αυγό
75 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Ζυμώνετε με το χέρι όλα τα υλικά για τη ζύμη και την αφήνετε να ξεκουραστεί  για 2 ώρες περίπου.

Την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο και την κόβετε μικρά στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τη μοιράζετε στα τυροπιτάκια.

Τα διπλώνετε, τα τρυπάτε με ένα μαχαίρι, τα αλείφετε με λίγο αυγό και ψήνετε για 15 λεπτά στους 180°C.

sintages-jotis.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου