Κοτοπουλο πανε με τυρια και λαχανικα


Τα τυριά που λιώνουν το κάνουν ακαταμάχητο!

Υλικά συνταγής:

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
3 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. μαυροδάφνη
1/2 φλ. ζωμός κότας
αλάτι πιπέρι
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
2 χρωματιστές πιπεριές κόκκινη και κίτρινη, σε λωρίδες ή μεγάλα καρέ
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
1/2 φλ. κεφαλοτύρι Κρήτης τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους
1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ

Εκτέλεση:

Για τα λαχανικά
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους για 3'.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 2-3' να μαλακώσουν. Αφήνουμε στην άκρη.
Για το κοτόπουλο
Κόβουμε όλα τα φιλέτα κατά μήκος στη μέση και βάζοντας τα ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες χτυπάμε με μπάτη να πλατύνουν. Το πάχος κάθε φιλέτου να είναι γύρω στο 0.5 με 1 εκ.
Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και την πάπρικα.
Πανάρουμε τα λεπτά πλέον φιλέτα στο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε λίγα λίγα τα φιλέτα για 3' από κάθε πλευρά να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο μικρο πυρίμαχο και ροδίζουμε τα υπόλοιπα. Κρατάμε τα υγρά του τηγανιού στην άκρη.
Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά. Προσθέτουμε την ντομάτα και ψήνουμε για 5' στους 200ºC.
Στο τηγάνι που σοτάρουμε το κοτόπουλο ρίχνουμε το κρασί, βράζουμε κι αφήνουμε να μειωθεί στο μισό του όγκου. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε 5'. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
Ανακατεύουμε τα τυριά με τα φρέσκα κρεμμύδια, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού και ψήνουμε για 12-15' μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαστιχώσουν.

www.argiro.gr 
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου