Τρίγωνα Πανοράματος

Υλικά συνταγής
    Φύλλα κρούστας για γλυκά: 1 συσκευασία (450 γρ.)
    βούτυρο φρέσκο: 1 φλιτζάνι για το άλειμμα
    κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμη ή σπιτική: 1 δόση
    Για το σιρόπι
    ζάχαρη: 2 φλιτζάνια
    νερό: 1 1/4 φλιτζάνι
    γλυκόζη: 2 κουταλιές της σούπας
    χυμό λεμονιού: 1 κουταλιά της σούπας
    φλούδα λεμονιού: 1/2
    κανέλα: 1 ξυλάκι

Εκτέλεση συνταγής
    Παίρνετε ένα - ένα τα φύλλα κρούστας (η κοντή πλευρά να "κοιτάει" προς τα εσάς) τα αλείφετε με βούτυρο  λιωμένο πολύ καλά και τα διπλώνετε στη μέση. Βουτυρώνετε την επάνω επιφάνεια κάθε φύλλου και ξαναδιπλώνετε, ώστε να αποκτήσετε μια στενή λωρίδα λωρίδα. Βουτυρώνετε πάλι από πάνω και αυτή τη φορά τυλίγετε σε τρίγωνο όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να τελειώσει η λωρίδα ζύμης. Προσέξτε να μην το πιέζετε για να μείνει αφράτο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
    Τοποθετείτε τα τρίγωνα σε κάποια απόσταση το ένα από το άλλο σε ταψί αφού το βουτυρώσετε και αυτό καλά και τα ψήνετε στους 220°C στην αρχή μέχρι να φουσκώσουν και κατόπιν στους 200° C, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
    Όταν ψηθούν τα τρίγωνα και αφού κρυώσουν, με μαχαιράκι κόβετε στη μια πλευρά και αφαιρείτε αρκετό φύλλο από το εσωτερικό τους ώστε να δημιουργηθεί η θήκη όπου θα βάλετε την κρέμα.
    Στο μεταξύ βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 5'-6'. Αφαιρείτε τη φλούδα και την κανέλα. Βυθίζετε τα τρίγωνα στο καυτό σιρόπι γυρίζοντάς τα όλα από όλες τις πλευρές τους για να απορροφήσουν καλά το σιρόπι και όσο περισσέψει το περιχύνετε από πάνω. Τα αφήνετε αρκετές ώρες για να απορροφήσουν όλο το σιρόπι.
    Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής . Γεμίζετε τα τρίγωνα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής - αν θέλετε χρησιμοποείτε κορνέ- και τα σερβίρετε.
Πηγή icookgreek.com 
Share on Google Plus

About Βασιλική Ευαγγέλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου