Σπιτικο λικερ φουντουκι!


Ιδανική συνταγή για αυτό το διάστημα, εύκολο, σχετικά γρήγορο και σπάνιο! Το φθινοπωρινό αυτό ποτό θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

  -   1 κιλό άψητα, φρέσκα, ανάλατα φουντούκια, χοντροκομμένα
  -   1 κιλό ζάχαρη
  -   1 λίτρο νερό
  -   1 λίτρο βότκα
  - Προαιρετικά λίγη βανίλια  στικ (εμένα μου αρέσει πολύ το άρωμα).

Εκτέλεση

-  Βάζουμε τα φουντούκια με τη βότκα σε ένα βάζο που να κλείνει καλά, αεροστεγώς και τα αφήνουμε για 2-3 εβδομάδες. Το ανακατεύουμε κλειστό ανά τακτά διαστήματα.

- Μόλις περάσουν οι 3 εβδομάδες, βγάζουμε το μείγμα και το σουρώνουμε πολλές φορές από γάζες ή από φίλτρα του καφέ, μέχρι να πάρουμε ένα καθαρό υγρό.

-  Με τη ζάχαρη και το νερό φτιάχνουμε ένα σιρόπι και ενώνουμε τα δύο υγρά.

- Αφήνουμε το νέο μείγμα να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια.

-  Το αφήνουμε στην άκρη για άλλες 2 βδομάδες και το λικέρ φουντούκι είναι έτοιμο.

Extra tips

Έχετε υπόψη σας ότι όσο περισσότερο το αφήσετε να σταθεί, τόσο περισσότερο τα φουντούκια θα βγάλουν τα αρώματά τους και τόσο πιο γευστικό θα γίνει.

 Καλή απόλαυση!

neraideskaidrakoi.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου