Η Μεσογειακη Διατροφη προστατευει (και) απο την καταθλιψη!


Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για την υγεία έχουν αναφερθεί σε δεκάδες έρευνες: βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2, προστατεύει από την «κακή» χοληστερόλη και θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε κάποιες μορφές καρκίνου. Όμως δεν είναι μόνο αυτά.

Μια έρευνα που έγινε σε υγιείς Ισπανούς για έξι χρόνια, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τροφών που ανήκουν στην μεσογειακή διατροφή μπορεί να προστατέψει και από την κατάθλιψη.

Οι επιστήμονες του University of Las Palmas στα τέσσερα έτη παρακολούθησης, διέγνωσαν 480 νέες περιπτώσεις κατάθλιψης. Παράλληλα, διαπίστωσαν ότι όσοι ακολουθούσαν το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής, είχαν μείωση του κινδύνου να παρουσιάσουν κατάθλιψη κατά 30%, ενώ όσοι κατανάλωναν περισσότερα φρούτα, ξηρούς καρπούς και όσπρια είχαν επίσης μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης της ψυχικής νόσου.

Όπως ανέφεραν, χρειάζονται περισσότερες τέτοιες μελέτες για να εξεταστεί περαιτέρω η επίδραση της μεσογειακής διατροφής στην κατάθλιψη, όμως ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως θετικά.

in2life.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.