ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


Αν θέλετε να ζήσετε το δικό σας παραμύθι, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε το χωριό Giethoorn,γνωστό και ως η ‘Βενετία της Ολλανδίας’. Αυτό το μαγικό χωριό ιδρύθηκε γύρω στο 1230 και είναι το είδος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν παρά μόνο να ονειρευτούν .

Δεν έχει δρόμους ή οποιαδήποτε σύγχρονα μεταφορικά μέσα, μόνο κανάλια και 176 γέφυρες. Οι τουρίστες πρέπει να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους έξω από το χωριό και να πάνε με τα πόδια ή με σκάφη που είναι με αθόρυβους κινητήρες. Έτσι, μπορείτε ίσως να φανταστείτε πόσο ειρηνικά είναι εδώ,όταν δεν είναι πλημμυρισμένο με τουρίστες, φυσικά). Ακόμη και στην διαδικτυακή του σελίδα αναφέρεται ότι ο  δυνατότερος ήχος που συνήθως ακούγεται είναι κάποια πάπια ή άλλα πτηνά’.Είναι ένα κομμάτι από κάποιο παραμύθι.

Το χωριό Giethoorn δεν έχει δρόμουςΑλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να τριγυρίσετε…Ο πιο κοινός τρόπος μεταφοράς είναι με ‘βάρκες  που ψιθυρίζουν’, οι οποίες έχουν αθόρυβη μηχανή.Έτσι το χωριό είναι πολύ ήσυχο…Ο δυνατότερος ήχος που θα ακούσετε είναι ίσως μια πάπια (όταν δεν είναι πλημμυρισμένο με τουρίστες, φυσικά)Επίσης είναι γνωστό σαν την ‘Βενετία της Ολλανδίας’, αυτό το μαγικό χωριό ιδρύθηκε γύρω από 1230Οι πρώτοι κάτοικοι της βρήκαν πολλά κοιτάσματα τύρφης και έσκαψαν πολλές τρύπες κατά τη διάρκεια των ετώνΤελικά, αυτές οι τρύπες μετατράπηκαν σε λίμνεςΤα νεοσύστατα νησιά συνδέθηκαν με περισσότερες από 176 γέφυρες
Που δίνουν στο χωριό μια ζεστή νότα παραμυθιού …Πηγές φωτογραφιών: brainparking, worldfortπηγή tilestwra.gr
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.