Τραγανά κολοκυθάκια με παρμεζάνα στο φούρνο

Ένα νοστιμότατο ορεκτικό, ή ένας υπέροχος μεζές-σνάκ με το ποτό σας ή συνοδευτικό με τα ψητά σας.
Υλικά συνταγής
500 γρ. κολοκυθάκια
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς, βάζετε ένα λαδόχαρτο σε ταψί και το λαδώνετε με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε φέτες ή λεπτά μπαστουνάκια και τα αλατίζετε ελαφρώς. Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετείτε το αλεύρι το οποίο αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και το ανακατεύετε. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά με 1 κ.σ. νερό και σε τρίτο πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά και τη παρμεζάνα την οποία έχετε τρίψει στο λεπτό μέρος του τρίφτη σας και ανακατεύετε καλά. [*] Περνάτε τα κολοκυθάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς- παρμεζάνας προσέχοντας να καλυφθούν πλήρως. Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια στο ταψί πάνω στο λαδόχαρτο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 15 λ περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα ραντίζετε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15 λ περίπου. Τα σερβίρετε και τα απολαμβάνετε ζεστά και τραγανά. [*] Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε, προαιρετικά, λίγο σκόρδο σε σκόνη, ή αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι ή πιπέρι καγιέν ή οποιδήποτε μυρωδικό αρεσκείας σας
Πηγή  sintayes.gr
Share on Google Plus

About Βασιλική Ευαγγέλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου