Μπεσαμελ με κιμα σε φορμακια


 Λαχταριστά, εύκολα και πρωτότυπα...για ορεκτικό αλλά και μεζεδάκι!

Υλικά:

Για την μπεσαμέλ
Βούτυρο 4 κουταλιές σούπας
Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 4 κουταλιές σούπας
Γάλα 150 ml χλιαρό
Κασέρι 80 γρ τριμμένο
Αυγό 1 τεμ χτυπημένο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι - πιπέρι
Χαρτάκια για cup cakes

Για τον κιμά
Κιμάς 100 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
Ντομάτα 1 ψιλοκομμένη
Ντοματοπολτός 1 κουταλάκι γλυκού
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Αλάτι - πιπέρι - κανέλα
Νερό λίγο για το βράσιμο

Για την συνοδευτική σος (προαιρετικά)
Γιαούρτι 150 γρ
Σκόρδο 1 σκελίδα μεγάλη πολτοποιημένη
Αλάτι


Οδηγίες:
Για τον κιμά: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά κι ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την ντομάτα, τον πολτό και λίγο νερό, αλατίζουμε, βάζουμε το πιπέρι και την κανέλα κι αφήνουμε να βράσει  για 10 λεπτά.

Για την μπεσαμέλ:  Bάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει το αλεύρι ένα χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό. Ανακατεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να μη μας σβολιάσει , μέχρι να έχουμε μια πηκτή κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο ,ανακατεύουμε γρήγορα να διαλυθεί και τέλος βάζουμε το κασέρι, λίγο αλάτι,πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Βουτυρώνουμε και τοποθετούμε τα χαρτάκια για cup cakes σε φορμάκια για muffins, γεμίζουμε μέχρι λίγο πιο κάτω από την μέση με μπεσαμέλ, βάζουμε κιμά στην μέση  και καλύπτουμε με μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Για την συνοδευτική σος: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και μπορούμε προαιρετικά να συνοδεύσουμε το ορεκτικό μας.

chefoulis.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου