Αυθεντικό Ιταλικό Τιραμισού

Υλικά συνταγής
μπισκότα σαβαγιάρ 1 κουτί (ανάλογα με το σκεύος)
αυγά φρέσκα
– 4 τυρί μασκαρπόνε
– 500γρ. καφέ εσπρέσο ή φίλτρου (δυνατό)
– 300ml ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι κονιάκ
– 2 σφηνάκια κακάο σκόνη
– Οδηγίες
Φτιάχνουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει σε ενα πιρέξ. Ρίχνουμε και το κονιάκ. Χτυπάμε στο μίξερ 2 αυγά ολόκληρα και 2 επιπλέον κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας το μασκαρπόνε. Βουτάμε το κάθε μπισκότο για 3 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά στον καφέ με το ποτό, και τα στρώνουμε στο σκεύος μας, πάντα με τη μεριά της ζάχαρης προς τα κάτω. Συνεχίζουμε βάζοντας τη μισή δόση κρέμας, απο πάνω πάλι μια στρώση μπισκότα, και τελειώνουμε με την κρέμα. Αφήνουμε το τιραμισού για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο και πρίν σερβίρουμε κοσκινίζουμε λίγο κακάο, ώστε να καλυφθεί η κρέμα. Buon appetito!!!
Πηγή igastronomie.gr
Share on Google Plus

About Βασιλική Ευαγγέλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου