Παρουσιάστηκε στην Ελασσόνα το "Φυσάει "και το "Έγκλημα και Ταλαιπωρία "

Οι εκδόσεις Πνοή, παρουσίασαν στις  9/10/2016, 7 η ώρα το απόγεμα στην Αίθουσα Δημάρχου «Βασιλείου Φαρμάκη» στην Ελασσόνα το βιβλίο «Φυσάει» της συγγραφέως και ιδρύτριας του Εκδοτικού οίκου Πνοή, Κάκιας Ξύδη, που αποτελεί και το πρώτο βιβλίο των εκδόσεων και το «Έγκλημα και Ταλαιπωρία» του Βασίλη Καραναστάση. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας. Τη βραδιά άνοιξε η Κάκια Ξύδη, η οποία αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους ομιλητές έδωσε τον λόγο στην κ. Δήμητρα Μαρδάνη, συγγραφέα-εκπαιδευτικό, πρόεδρο της ΕΛΟΣΥΛ, που μίλησε με θερμά και κολακευτικά λόγια και για τα δύο βιβλία τα οποία όπως είπε διάβασε μέσα σε μια νύχτα το καθένα.
Η Κάκια Ξύδη ανέλυσε το βιβλίο «Έγκλημα και Ταλαιπωρία», ενώ η εκπαιδευτικός Βέρα Αντωνιάδη το βιβλίο «Φυσάει».
Η απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής Μαρίβοια Ακρίβου, διάβασε αποσπάσματα και από τα δύο βιβλία.
Η συγκίνηση ήταν διάχυτη μιας και ο συγγραφέας Βασίλης Καραναστάσης παρουσίασε για πρώτη φορά το βιβλίο του στην γενέτειρά του παρουσία των στενών του συγγενών.
«Το “Φυσάει” είναι ένας συγκερασμός ποίησης και πεζού λόγου δομημένο ως ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα. Ίσως να είναι το βιβλίο της ζωής μου» είπε η Κάκια Ξύδη «μιας και το πρώτο διήγημα το “Φυσάει” γράφτηκε πριν από 27 χρόνια, ενώ το “Ένα βράδυ κλεμμένο” ένα μήνα πριν την έκδοσή του».
«Το “Έγκλημα και Ταλαιπωρία” είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε ανθρώπους που τους αρέσει να ξεπερνάν τα όποια προβλήματά τους με το χιούμορ», όπως τόνισε και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου για το femalevoice.gr
Share on Google Plus

About Βασιλική Ευαγγέλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.