ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ:"Δώστε στα όνειρά σας μεγάλες διαστάσεις "

Ξεκίνησε κάποτε το ταξίδι του στη δικηγορία με εφόδια το πείσμα και την αθωότητά του.Η τόλμη είναι αρετή και ευνοεί αυτούς που την έχουν. Ο Βασίλης Κόκκαλης αισθάνεται, αποπνέει και διοχετεύει σιγουριά. Ο μόχθος, η επιμονή, ο αυστηρός του επαγγελματισμός προσυπογράφουν το κύρος του.Με μια ασάλευτη επιμονή κάνει αυτό που πιστεύει πως είναι γόνιμο κι ας είναι αλλιώτικο απ αυτό που κάνουν οι άλλοι. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εκτός των άλλων κατέχει καλά την τέχνη της βοήθειας και της προσφοράς, με δίκαιη ευαισθησία και ορθή κρίση. Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.
Είστε δικηγόρος τι ήταν εκείνο που σας γοήτευσε στην πολιτική; 
 Το πιο γοητευτικό σημείο στην πολιτική, αποτελεί για εμένα προσωπικά,η αίσθηση της συμμετοχής. Άλλωστε το κύριο γνώρισμα ενός δικηγόρου είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης. Έτσι ακριβώς θα πρέπει να είναι και με την άσκηση εξουσίας. Αυτός είναι ο γνώμονας μου αλλά και το κίνητρό μου για να εμπλακώ ενεργά στον πολιτικό στίβο
.
Τον Ιανουάριο του 2015 εκλεγήκατε βουλευτής με τους ΑΝΕΛ . Ήσασταν πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του κόμματος .Σας γεμίζει ευθύνη ή εμπιστοσύνη του κόσμου;
Ο πολιτικός στίβος προσομοιάζεται για εμένα  με την ίδια τη ζωή. Οι ίδιες αρετές που διέπουν και ξεχωρίζουν ένα μέλος της κοινωνίας οφείλουν να αποκαλυφτούν στο μέγιστο βαθμό στο πρόσωπο ενός πολιτικού. Με αρετή και τόλμη θέλω να πορευτώ κι εγώ στην πολιτική ζωή όπως ακριβώς σε όλη μου τη ζωή. Η μόνη ειδοποιός διαφορά είναι -  και δεν πρέπει ποτέ  να το ξεχνάμε -  πως τις όποιες ή μη αρετές διαθέτει ένα πολιτικό πρόσωπο τις συνέπειες τις υφίσταται ο ίδιος ο λαός.

Είστε αισιόδοξος άνθρωπος;
Ο Ουίνστων Τσώρτσιλ είχε πει κάποτε : Είμαι αισιόδοξος. Δεν φαίνεται να έχει καμιά χρησιμότητα να είμαι οτιδήποτε άλλο. Μου ταιριάζει απόλυτα και φύσει και θέσει. Πάντα περιμένω θαύματα. Άλλωστε την άνοιξη και αν δεν την βρεις.. τη φτιάχνεις. Οδυσσέας Ελύτης

Τι συμβουλή θα δίνατε στους νέους που τώρα ξεκινάνε τη ζωή τους;
Να αγαπάνε τη ζωή με πάθος, να ονειρεύονται και να αγωνίζονται για τα όνειρά τους.  Οι ευθύνες οι δικές ς μας βέβαια, είναι πάρα πολλές αλλά δεν πρέπει επ ουδενί  να σταματήσουν να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους πως θα τα καταφέρουν . Μόνο έτσι θα πετύχουν να αλλάξουν το παιχνίδι.

Ως γονιός,τι είναι αυτό που σας θυμώνει περισσότερο από όλα στην Ελλάδα και θα θέλατε να αλλάξει οπωσδήποτε;
Μα φυσικά η διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία. Όσο επιμένει ο κ. Υπουργός Παιδείας, βασισμένος σε προσωπικές εμμονές, ιδεοληψίες και στείρες προκαταλήψεις, στην αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, τόσο θα του υπενθυμίζουμε το ρόλο του να υπηρετεί και να σέβεται τη βούληση των Ελλήνων πολιτών. Η επιταγή του Συντάγματος (άρθρο 16, παρ. 2) για ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων δεν δύναται να αμφισβητείται, πολλώ δε μάλλον να προσβάλλεται η Ορθόδοξη πίστη και παράδοση, που αποτελεί βίωμα του Ελληνικού λαού. Καλά θα κάνει ο κ. Υπουργός να ακούσει αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
.
Μια έκφραση που σας εκφράζει ως προσωπικότητα και είναι για σας στάση ζωής:
Αρχή Άνδρα Δείκνυσι. Και αυτή η φράση γεννά και αναδεικνύει τη  σπουδαιότητα του χρέους μας απέναντι σε όλους τους Έλληνες και ταυτόχρονα περικλείει μια αίσθηση ευθύνης και μια γενναιότητα.

Σας αφήνω τον επίλογο της όμορφης κουβέντας μας .Τι θα λέγατε στους αναγνώστες του femalevoice.gr;
Να δίνουν στα όνειρά τους μεγάλες διαστάσεις. Μιας και όμως απευθύνομαι σε γυναίκες να υπενθυμίσω τα λόγια του Αριστοφάνη: Ουδέν εστι θηρίον γυναικός αμαχώτερον. Δηλαδή  δεν υπάρχει θηρίο πιο δύσκολο να πολεμήσεις από τη γυναίκα.
Οι γυναίκες αξίζουν το σεβασμό μας και οφείλουμε πάντα να επιδεικνύουμε θαυμασμό στο σθένος και τη χάρη που αντιμετωπίζουν την ίδια τη ζωή ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια, τα οποία μερικές φορές εμείς οι ίδιοι τους βάζουμε!
Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν
Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας
μτφρ: το ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο με αυτό αυτών που την κυβερνούν
Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία
Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου για το femalevoice.gr
Share on Google Plus

About Βασιλική Ευαγγέλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.