Μάγεψε με "της ζωής τα παράξενα παιχνίδια" ο Χρήστος Τούβε στη Λάρισα (Φώτο)

«Ό, τι αξίζει να καταγραφεί, άφησε το σημάδι του πάνω σε λευκό χαρτί»
«Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια» θεώρησε ο Χρήστος Τούβε ότι αξίζει να καταγραφούν πάνω στο λευκό χαρτί κι αυτά μας παρουσίασε με χαρά, πάθος και συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου του, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο "γραμμή "και χορηγός επικοινωνίας ήταν για άλλη  μια φορά το femalevoice.gr.  Την βραδιά συντόνισε η Ελένη Καρατσίβου, γεωπόνος, προλόγισε τον συγγραφέα η Βασιλική Παπαθανασίου,φιλόλογος τονίζοντας ότι το βιβλίο του είναι μια κατάθεση ψυχής και αποσπάσματα διάβασε η Κατερίνα Μπεκου,ηθοποιός.
Τα αληθινά λόγια έχουν αξία οποιαδήποτε στιγμή. Πες αυτό που αισθάνεσαι, κυνήγησε το όνειρο που άφησες στη μέση. Ξεκίνα να ζεις τα όνειρα που φτιάχνεις. Αν επιλέγεις να ζεις, έχεις το δικαίωμα να ονειρεύεσαι».
Ο Χρήστος Τούβε, ο νεαρός συγγραφέας από τη Θεσσαλονίκη, από την πρώτη στιγμή που πήρε το λόγο, μας έκανε ξεκάθαρο ότι το βιβλίο του είναι γραμμένο από καρδιάς, γράφει για ζητήματα καρδιάς και απευθύνεται στις καρδιές, αλλά και στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Βέβαια, δε θα μπορούσε να είναι γραμμένο και διαφορετικά, αφού ο συγγραφέας το αφιερώνει στη γιαγιά του, προκειμένου να της αποδώσει ένα φόρο τιμής που τον έμαθε να κοιτάει με τα μάτια της ψυχής ευθεία μέσα στην καρδιά των ανθρώπων. Ωστόσο, η ιστορία του βιβλίου του αφορά ένα νεαρό παιδί στη Σικελία, το οποίο είχε αδυναμία στο σοφό παππού της γειτονιάς, που γίνεται ο μέντορας και το πρότυπό του. Το παιδί μαθαίνει από τις διηγήσεις και τις ιστορίες του σοφού παππού το νόημα της ζωής. Ακόμα κι όταν τα χρόνια περάσουν και το παιδί μεγαλώσει, δεν ξεχνά τον παππού και την υπόσχεση να γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια». Τα χρόνια περνάνε. Το βιβλίο δε γράφεται ώσπου ο πρωταγωνιστής αρρωσταίνει βαριά και νιώθει το τέλος του να πλησιάζει. Θα καταφέρει μέσα σε ένα βράδυ να γράψει το βιβλίο; Ο Χρήστος Τούβε έκανε μια πολύ έντονη και συναισθηματικά φορτισμένη παρουσίαση μιας και πάντα όταν κάποιος γρατζουνάει την πόρτα της καρδιάς μας, δεν μπορούμε να παραμείνουμε ασυγκίνητοι. Ο συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο του, προκειμένου να μας δώσει μια γεύση από τα «παράξενα παιχνίδια του» και παράλληλα χρησιμοποίησε οπτικοακουστικό υλικό για να ερεθίσει όλες τις αισθήσεις μας και να κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την παρουσίασή του. Για το τέλος κράτησε μια φράση από το βιβλίο και μας παρότρυνε να μην την ξεχάσουμε:
«Γιατί η ζωή εκεί που την παίζεις, σε παίζει. Εκεί που τη ζεις, δε σε παίζει άλλο… Είναι της ζωής τα παράξενα παιχνίδια.»Share on Google Plus

About Βασιλική Ευαγγέλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.