Διαιτητης… γενους θηλυκου (Φωτο)

Η Δήμητρα είναι  διαιτητής σε παιχνίδια  στο τοπικό πρωτάθλημα καθώς και στων  νέων και γυναικών  του Ν. Λάρισας, αλλά θεωρείται ανερχόμενο ταλέντο και δεν αποκλείεται να πάρει «προαγωγή » . Τη συναντήσαμε στο  Αθλητικό Κέντρο "Γ. Μητσιμπόνα" εκεί που κάνει προπόνηση ανάμεσα σε παιδάκια και τις τοπικές ομάδες. Η  καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού περιλαμβάνει κάθε απόγευμα προπόνηση ενώ τα Σαββατοκύριακα τη βλέπουμε να σφυρίζει στα γήπεδα του Ν. Λάρισας και όχι μόνο.

Πως αποφάσισες να γίνεις διαιτητής;
Ασχολήθηκα με τη διαιτησία χωρίς να έχω οικογενειακά  ερείσματα. Φοιτήτρια στο ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ  το 2011 αποφάσισα μονή μου να παρακολουθήσω τα μαθήματα της σχολής διαιτησίας ποδοσφαίρου Σερρών και να γίνω Διαιτητής.

Πως ξεκίνησες;
Ξεκίνησα σχετικά μεγάλη στα 22 μου, παρακολούθησα τα μαθήματα της σχολής διαιτησίας Σερρών  πέρασα με επιτυχία της εξετάσεις σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα άρχισα να ορίζομαι κανονικά σε αγώνες ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Για διάστημα περίπου δυο χρονών αγωνίστηκα στο σύνδεσμο Διατητών Σερρών τελειώνοντας τις σπουδές μου πήρα την μεταγραφή μου στην  πόλη μου τη ΛΑΡΙΣΑ όπου αγωνίζομαι μέχρι σήμερα.

Σου άρεσε από παιδί ο χώρος του ποδοσφαίρου;
Από μικρή μου άρεσε γενικά ο χώρος του αθλητισμού συμμετείχα πάντα σε αθλητικές δραστηριότητες και έτσι αποφάσισα και οι σπουδές μου να είναι πάνω στο συγκεκριμένο χώρο περνώντας το πτυχίο της γυμναστικής ακαδημίας χώρος του ποδοσφαίρου μου άρεσε αρκετά παρακολουθούσα αγώνες και στην τηλεόραση και στο γήπεδο.


Αν ήσουν άντρας θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα;
Oι περισσότεροι πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ανδροκρατούμενο άθλημα και οι γυναίκες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν εγώ πιστεύω δεν έχει να κάνει με το αν είναι κάποιος γυναίκα ή άνδρας. Είναι θέμα χαρακτήρα και αντοχών. Διότι μπορεί ένας άνδρας να μην αντέξει και να σταματήσει και μια γυναίκα να αντεπεξέλθει και να συνεχίσει, σημασία δεν έχει πως σε αντιμετωπίζουν αλλά  εσύ με το χαρακτήρα σου και τις αποφάσεις σου μέσα στο γήπεδο να τους αποδείξεις  ότι πρέπει να σε αντιμετωπίζουν όπως το κάθε διάτρητη και να κερδίσεις το σεβασμό.


Πως σε αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές;
Είμαι 5 χρόνια στο χώρο έχω αντιμετωπίσει  διαφορές καταστάσεις όσο αφορά την αντιμετώπιση μας σαν γυναίκα διαιτητής από ποδοσφαιριστές υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μας αντιμετωπίζουν όπως και τους άντρες διαιτητές  και  άλλοι μειονεκτικά με την δικαιολογία πως δεν γνωρίζουμε από ποδόσφαιρο.


Πως σε αντιμετωπίζουν οι φίλαθλοι;
Οι φίλαθλοι  αποτελούνται από διαφορετικές κατηγορίες υπάρχουν αυτοί που έρχονται απλά για να παρακολουθήσουν τον αγώνα αυτοί που έρχονται για να εκτονωθούν μικρά παιδιά γυναίκες διαφορετική αντιμετώπιση από το καθένα. Δεν θα πρέπει να ακούς και να πράττεις.

Υπάρχει περίπτωση ο Έλληνας παράγοντας και φίλαθλος να σταματήσει να ασχολείται τόσο πολύ με τη διαιτησία;
Δυστυχώς σε αυτό τον τομέα κάνουμε βήματα προς το καλύτερο με πολύ αργούς ρυθμούς. Θέλουμε ακόμα αρκετή προσπάθεια και δουλειά και αυτό θα επιτευχθεί αν αρχίσουμε από την βάση, δηλαδή, από την  προσχολική ηλικία με διδασκαλία σωστής αθλητή.

Η οικογένεια σου σε στηρίζει
Η οικογένεια μου   πάντα με στήριζε σε ότι έκανα στη ζωή μου..όπως και σ αυτή την επιλογή μου να είμαι  Διαιτητής πάντα είναι διπλά  μου.

Οι στόχοι και τα σου όνειρα για το μέλλον;
Επειδή μια λαϊκή ρήση λέει πως «όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει», θέλω να ζω τη στιγμή, να ευχαριστιέμαι το κάθε αγώνα... Ευγνωμονώ τη διαιτησία διότι κάνοντας κάτι που αγαπώ πολύ είχα την ευκαιρία να ζήσω ανεπανάληπτες εμπειρίες, αλλά και να γνωρίσω σπουδαίες προσωπικότητες και ανθρώπους..!!

Για το Femalevoice.gr η συντάκτρια Μαρία Ντόκου
Share on Google Plus

About femalevoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.