Συνεντευξη απο τη δασκαλα Reiki: Τζηλου Εφη


Η κυρία Ευτέρπη Δέλλα Τζήλου έχει καταγωγή απ' τη Σκήτη Αγιάς και ζει χρόνια στην πόλη της Λάρισας ( απ' το 1988 ). Δραστηριοποιείτε στον τομέα των επιχειρήσεων και παράλληλα ασχολείται με ενεργειακές θεραπείες γιατί θέλει βοηθάει τους συνανθρώπους της. Μετά από πολύ μελέτη και προσωπικές της εμπειρίες συνειδητοποίησε ότι τα πάντα αποτελούνται από ενέργεια. Είναι μία αξιολάτρευτη γυναίκα που τα τελευταία χρόνια ασχολείται εκτενέστερα με την ενεργειακή θεραπεία, το χαλαρωτικό μασάζ Shiatsu (Σιάτσου) και τη ρεφλεξολογία. Είναι δασκάλα Usui Reiki (Ουσούι Ρέικι), Αngelic Reiki (Αγγελικού Ρέικι) και Happy Heart Reiki (Χάπι Χαρτ Ρέικι). Αυτό το χρονικό διάστημα, παράλληλα με τις θεραπείες που προσφέρει, παρακολουθεί μαθήματα φυσικοθεραπείας με κατεύθυνση την φυσικοπαθητική  Διατροφολογία. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα στην Αθήνα, στη σχολή Αειζωίας. Είναι ένας πολυπράγμων άνθρωπος, που αγαπάει οτιδήποτε κάνει και νιώθει ευχαρίστηση όταν προσφέρει και βλέπει τους συνανθρώπους της χαρούμενους! Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα:

Σας καλοσωρίζουμε στο femalevoive.gr. Πείτε μας αναλυτικότερα με τι ακριβώς ασχολείστε και ποιο από όλα αυτά έχετε σε ξεχωριστή θέση;

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία σας στο femalevoive.gr και για τα καλά σας λόγια!
Δραστηριοποιούμε στον τομέα των επιχειρήσεων και μετά από προσωπική αναζήτηση κατέληξα ότι τα πάντα είναι ενέργεια. Άρα μπορούμε να θεραπευτούμε και να θεραπεύσουμε μέσω της ενέργειας!
Όλα αυτά τα χρόνια έχω πάρει αρκετή γνώση και είμαι ευγνώμων για όλα αυτά που μου δόθηκαν και συνεχίζουν να μου δίνονται. Η γνώση είναι άπειρη και συνεχώς μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε!
Μου ζητάτε να σας πω με τη ασχολούμαι... Τι να σας πρωτοπώ; Αναρωτιέμαι κι εγώ μερικές φορές πως τα προλαβαίνω όλα! Όσον αναφορά με το πιο σύστημα έχω σε ξεχωριστή θέση δεν μπορώ να σας απαντήσω διότι το κάθε σύστημα έχει να σου προσφέρει κάτι ξεχωριστό. Παρακολούθησα τη σχολή Ρέϊκι και πήρα το πτυχίο του Δασκάλου στο Ρέϊκι Ουσούι, στο Αγγελικό Ρέϊκι και στο Χάπι Χαρτ Ρέϊκι. Επίσης διδάχτηκα αρκετά συστήματα ενεργειακών θεραπειών όπως τα Ακασικά Αρχεία, το τσάνελιγκ, αριθμολογία, ενεργειακές θεραπείες με μαγνήτες, χαλαρωτικό μασάζ και Σιάτσου, Ρεφλεξολογία. Έχω εξιδικευτεί σε ένα πολύ καλό σύστημα με το εκκρεμές που γίνονται έρευνες για ενεργειακό καθαρισμό. Παράλληλα με όλα αυτά παρακολουθώ τη  σχολή Αειζωίας. Είμαι στο 4ο έτος και ταυτόχρονα εκπαιδεύομαι πάνω στη Διδασκαλία της Αειζωίας, δηλαδή να μπορώ να διδάξω αυτό το σύστημα, το οποίο θεωρώ πως είναι το πιο δυνατό αυτή τη στιγμή στη Γη.

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την ενεργειακή θεραπεία, το χαλαρωτικό μασάζ, το Reiki, και τη ρεφλεξολογία;

Ήταν κάτι που μου άρεσε. Από μικρό παιδί έκανα μασάζ στην οικογένειά μου και αργότερα στις φίλες μου. Όμως το έναυσμα για να ασχοληθώ περισσότερο ήταν ένα πρόβλημα τενοντίτιδας, κοίλες στον αυχένα και αρθρίτιδας. Έτσι άρχισα να ψάχνω και κάτι πιο εναλλακτικό . Οπότε όταν μου δόθηκε η ευκαιρία και αφού θεράπευσα τον εαυτό μου πρώτα απ΄όλα, παρακολούθησα μια σχολή στην Αθήνα χαλαρωτικού μασάζ Σιάτσου και Ρεφλεξολογίας για να γνωρίσω καλύτερα τις τεχνικές και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους ανθρώπους με το σωστό τρόπο. Διότι όταν αγαπάς τους ανθρώπους θέλεις να τους προσφέρεις το καλύτερο. Αλλά για να προσφέρουμε στους άλλους πρέπει πρώτα απ΄όλα να είμαστε εμείς καλά. Με την ενεργειακή θεραπεία και το μασάζ, λοιπόν, καθαρίζουμε και ξεμπλοκάρουμε όλα τα ενεργειακά μας κέντρα και έτσι ρέει η ενέργεια σωστά χωρίς να υπάρχουν μπλοκαρίσματα!

Τι είναι το Reiki;

Το Ρέικι είναι μια ολιστική θεραπεία για το σώμα, το νου και το πνεύμα του ανθρώπου. Είναι μια ασφαλής, απλή και φυσική θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας με το άγγιγμα των χεριών.  Με απλά λόγια το Ρέικι είναι Αγάπη για τον εαυτό μας και για όλο τον κόσμο!


Είστε ενεργειακή θεραπεύτρια. Η ενεργειακή θεραπεία σχετίζεται με το Reiki:
Είμαι ενεργειακή θεραπεύτρια και παράλληλα δραστηριοποιούμαι στον τομέα των επιχειρήσεων.
Η ενεργειακή θεραπεία σχετίζεται με τις τεχνικές Ρέικι, αλλά έχω προσθέσει και κάποιες άλλες τεχνικές απ' τη γνώση που έχω λάβει όλα αυτά τα χρόνια και δουλεύω σε βάθος. Καθαρίζουμε ότι μπλοκαρίσματα υπάρχουν στο θεραπευόμενο απ' το παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Για πολλούς το μασάζ, πλέον, είναι πολυτέλεια. Το χαλαρωτικό μασάζ Shiatsu το προτιμάει ο κόσμος; Τι οφέλη προσφέρει στον οργανισμό; 
Το μασάζ δεν είναι πολυτέλεια είναι θεραπεία. Είναι μία υγιής εναλλακτική λύση για τον πόνο και ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό. Ανακουφίζει απ' τους πόνους στην πλάτη και όπου αλλού υπάρχει πρόβλημα, μειώνοντας την ανάγκη για παυσίπονα. Παράλληλα είναι σημαντικό για το καρδιαγγειακό σύστημα αφού μειώνει την πίεση του αίματος και βοηθάει αρκετά στο στρες. Σε συνδυασμό με το Σιάτσου ( Shiatsu ) έχουμε καλύτερα αποτελέσματα διότι γίνονται μαλάξεις με τις παλάμες και τα δάχτυλα στα ενεργειακά κανάλια ή αλλιώς στους μεσημβρινούς του σώματος.
Οι μαλάξεις και οι πιέσεις αυτές βοηθούν στην ενεργειακή εξισορρόπηση του σώματος, ξεμπλοκάροντας την ενέργεια που έχει συσσωρευτεί και έχει μείνει στάσιμη σε κάποια σημεία.
Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αποκαταστήσει την υγεία και να αποτρέψει μια πιθανή ασθένεια.
Το Σιάτσου ( Shiatsu ) είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε οσφυαλγίες- ισχιαλγίες, αυχενικό σύνδρομο, πόνους μέσης, τενοντίτιδα, αϋπνία, κόπωση, ιλίγγους, πονοκεφάλους, ημικρανίες και πολλά άλλα...Φυσικά βελτιώνει τη διάθεση και φέρνει ευεξία!

Η ρεφλεξολογία είναι ολόκληρη επιστήμη. Εσείς πως ακριβώς θα δίνατε τον ορισμό της; Με τι σχετίζεται; 
Η Ρεφλεξολογία είναι μια συμπληρωματική θεραπεία, κατά την οποία εφαρμόζεται πίεση στα πέλματα ή στα χέρια για να αντιμετωπιστούν διάφορες παθήσεις και να ενισχυθεί η ψυχολογική ευεξία και η καλή υγεία! Τα πέλματα και τα χέρια θεωρούνται καθρέφτες του σώματος.
Η Ρεφλεξολογία είναι ολιστική μέθοδος και αντιμετωπίζει τον ασθενή συνολικα ως άτομο και όχι σαν ένα σύνολο σωματικών συμπτωμάτων. Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα ύπαρξης ενός ατόμου: σώμα, νου και πνεύμα!


Καθ' ότι πολυπράγμων και δραστήρια γυναίκα, υπάρχει κάτι επιπλέον που έχετε θέσει ως απώτερο στόχο στο μέλλον; 

Ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση που μου κάνατε! Όπως είπα και πριν η γνώση δεν τελειώνει ποτέ!Είναι άπειρη. Όσο πιο πολλά μαθαίνεις τόσο νιώθεις ότι δεν γνωρίζεις τίποτα! Είμαστε δάσκαλοι και μαθητές ταυτόχρονα! Έχω πολλούς στόχους που θέλω να εκπληρώσω αλλά ο πιο βασικός είναι να διδάξω τη γνώση της Αειζωίας σ' όλο τον κόσμο! Μέσω της διδασκαλίας αυτής αφυπνίζονται μνήμες και οδηγούμαστε σε βαθιά αυτογνωσία, ισορροπία, αρμονία, αγνότητα και καθαρότητα σε σώμα, καρδιά, νου και πνεύμα!

Ζώντας με αυτόν τον τρόπο καθημερινά, έχετε μάθει, προφανώς, να ελέγχετε κακές σκέψεις, άσχημα συναισθήματα και άγχος. Πολλοί θα σας ζήλευαν! Τι συμβουλή θα δίνατε στους αναγνώστες;

Αυτό που θα συμβούλευα στους αναγνώστες είναι πρώτα απ' όλα να αγαπούν τον εαυτό τους!
Ό, τι μας συμβαίνει είναι δικιά μας ευθύνη. Αν κάτι δεν μας αρέσει ας το αλλάξουμε! Επίσης, καλό είναι να προσέχουμε τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας, διότι γίνονται πράξεις...
Με απλά λόγια  θετική σκέψη και αγάπη εαυτού. Αν θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος όλος ας ξεκινήσουμε απ' τον εαυτό μας!

Σας ευχαριστούμε για την όμορφη συζήτηση που είχαμε και σας ευχόμαστε από καρδιάς να είστε πάντα ήρεμη και χαμογελαστή!

Σας ευχαριστώ πολύ και εγώ από καρδιάς και εύχομαι σε εσάς και τους αναγνώστες, Αγάπη, Υγεία, Χαρά και Αφθονία σε όλα τα επίπεδα σε όλες τις διαστάσεις! Θεϊκό φως και Αγάπη!
Σας Αγαπώ και σας φιλώ με απέραντη Αγάπη!

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τηλ: 6977620241 και 6976608680 (what's up)
E-mail: tzilouefi@gmail.com
Instagram: @efitzilou

Η συνέντευξη δόθηκε στη συντάκτρια του femalevoice.gr Φράγκου Ευαγγελία
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.