ΕΝΑ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ "ΚΑΣΤΡΟ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Ένα ζευγάρι στη Ρουμανία, ξόδεψε δύο χρόνια για να χτίσει ένα φιλικό προς το περιβάλλον – παραμυθένιο κάστρο, 40 χλμ κοντά στην πόλη Sibiu, στην Τρανσυλβανία. Το ονόμασαν ''Το Πήλινο Κάστρο της Κοιλάδας των Νεράϊδων''. Είναι φτιαγμένο από 100% οργανικά υλικά, πηλό, άχυρο και άμμο, με ξύλινες κολόνες που έχουν βαφτεί με μοντέρνο βερνίκι χρώματος. Ο Razvan και η Gabriela Vasile, δεν δημιούργησαν αυτό το εντυπωσιακό οικοδόμημα ολομόναχοι, στην προσπάθεια τους συνέβαλε μια ομάδα με επαγγελματίες αρχιτέκτονες και χτίστες, οι οποίοι τους βοήθησαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.

Κάποιοι λένε πως το μοναδικό αυτό κάστρο, μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από την ταινία Hobbit, καθώς θυμίζει τα σπίτια των λιλιπούτειων πλασμάτων από τα βιβλία του Τόλκιν.

Οι ιδιοκτήτες ελπίζουν ότι σύντομα θα μπορέσουν να το λειτουργήσουν ως ξενοδοχείο, και με δεδομένο ότι η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, στα μαγευτικά Καρπάθια Όρη, αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, η επιτυχία γι αυτούς είναι δεδομένη.

Το ''Πήλινο Κάστρο'', έχει ήδη τραβήξει την προσοχή των παραθεριστών, ενώ ένα ζευγάρι έχει πραγματοποιήσει εκεί, την δεξίωση του γάμου του.

Τα σχέδια των ιδιοκτητών είναι να ανοίξουν μέχρι το τέλος του χρόνου και ένα εστιατόριο, του οποίο το μενού θα έχει αποκλειστικά οργανικό φαγητό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικολογικές τους καινοτομίες δεν αφορούν μόνο τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο το κάστρο, αλλά και τη θέρμανση των χώρων του. Και τα δέκα δωμάτια, τα οποία διαθέτει, θα μένουν ζεστά τους κρύους μήνες του χειμώνα, χάρη στα παραδοσιακά τζάκια. Βέβαια το ζευγάρι δεν έχει ακόμη εξηγήσει πως το κάστρο θα κρατιέται δροσερό το καλοκαίρι.

Πάρτε μια ''γεύση'' από το μαγευτικό ''Πήλινο Κάστρο''













Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.