Πεντανόστιμο νουά κατσαρόλας λεμονάτο (συνταγή)

Μια συνταγή για ένα φαγητό αγαπημένο που καλύπτει όλα τα γούστα και είναι εύκολο στην παρασκευή του, για οικογενειακά γεύματα αλλά και για το πιο ιδιαίτερο κάλεσμα.
Υλικά συνταγής
1.200 γρ. μοσχάρι νουά
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί το χυμό 2 λεμονιών
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
2 καρότα κομμένα σε μακρόστενα μπαστουνάκια
2 πατάτες κομμένες σε κύβους [προαιρετικά] [*]
600 ml ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε κατά μήκος το σκόρδο σε δοντάκια. Τρυπάμε το κρέας με μυτερό μαχαίρι εδώ κι εκεί και μπήγουμε μέσα τα δοντάκια σκόρδου. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε πολύ καλά γύρω γύρω απ” όλες τις πλευρές το κρέας μας, για περίπου 10΄. Προσθέτουμε τις πατάτες [προαιρετικά], λίγο ελαιόλαδο ακόμα, το καρότο, το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ζωμό κρέατος ή νερό, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγομαγειρεύουμε για 1:15 ώρα περίπου. [Γυρίζουμε συχνά το κρέας ώστε να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα]. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λεμόνι. Αφού βράσει το κρέας, το βγάζουμε σε σανίδα κοπής και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το ξαναζεσταίνουμε μέσα στο ζουμί του και στραγγίζουμε τη σάλτσα. Για να δέσουμε τη σάλτσα, δυναμώνουμε τη φωτιά, διαλύουμε 1 ή 2 κ.σ. κορν φλάουερ [ανάλογα πόσο αραιή είναι η σάλτσα] σε 1/3 φλ. κρύο νερό, το προσθέτουμε στο ζωμό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε σε πιατέλα τις φέτες νουά στη σειρά. Γαρνίρουμε αριστερά και δεξιά του κρέατος τις πατάτες και τα καρότα και τα περιχύνουμε με τη λεμονάτη σάλτσα. [*] Εναλλακτικά μπορείτε να μη βάλετε τις πατάτες μέσα στο φαγητό αλλά να τις κόψετε σε φέτες, να τις αλατίσετε, να τις τηγανίσετε και να τις προσθέσετε στο τέλος στη σάλτσα κρέατος. Αφήστε τες να πάρουν μια βράση μέσα στη σάλτσα και γαρνίρετε μετά το κρέας.  Πηγή Sintayes.gr,
Share on Google Plus

About Βασιλική Ευαγγέλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου