Σουηδικα Ψωμακια Κανελλας!


Υπέροχα γλυκά ψωμάκια, για τον καφέ και για τα παιδιά.

Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
25γρ μαγιά
75γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
250ml γάλα
μισή κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
περίπου 3μιση κούπες αλεύρι

Για τη γέμιση:
50γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
μισή κούπα ζάχαρη
4κ.γ. κανέλλα

Επίσης θα χρειαστείτε:
1 αυγό
Zάχαρη σε μεγάλα κομμάτια για γαρνίρισμα


Πώς το κάνουμε:
-Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το γάλα. Ζεσταίνουμε μέχρι τους 37 βαθμούς (θερμοκρασία σώματος) και δυαλύουμε μέσα τη μαγιά.
-Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το κάρδαμο.
-Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας (αν θέλετε, με το μίξερ), η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη.
-Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
-Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί.
-Απλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα ορθογώνιο (περίπου 20x50εκ).
-Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση έτσι ώστε να την καλύπτει όλη.
-Τυλίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο ρολό.
-Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1,5εκ, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
-Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε προσεκτικά τα ψωμάκια με αυτό με ένα μαλακό πινέλο.
-Σκορπάμε από πάνω τη ζάχαρη.
-Ψήνουμε στους 225 βαθμούς για 8-10 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δε βρίσκετε ζάχαρη σε μεγάλα κομμάτια μπορείτε να πάρετε ζάχαρη σε κυβάκια και να τη θρυμματίσετε ελαφρά.

sintagespareas.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου