Διεθνής πενθήμερη συνάντηση για την ένταξη των προσφύγων στην εκπαίδευση στο Μύλο του Παππά

Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου – ΣΜουΘ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει πενθήμερη εκπαιδευτική συνάντηση για την ένταξη των προσφύγων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Out-Side-In , στο Μύλο του Παππά, από τη Δευτέρα 21 μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.
Στην εκπαίδευση συμμετέχουν εκπαιδευτές ενηλίκων και εξειδικευμένοι επιστήμονες στην ανάπτυξη πρωτότυπων μεθοδολογιών εκπαίδευσης από το Ινστιτούτο Διδακτικής της Δημοκρατίας του Πανεπιστημίου του Ανόβερο (Γερμανία), το Folkuniversitetet του Κρίστιανσταντ (Σουηδία), του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου και της Four Elements (Ελλάδα), του Πανεπιστημίου της Παβία και της Speha Fresia (Ιταλία), του Ερευνητικού Κέντρου της Σλοβένικης Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (Σλοβενία) και του Μητροπολιτικού Δήμου του Ικονίου (Τουρκία). 
Στόχος της συνάντησης είναι η ανάπτυξη μιας καινοτόμου μεθοδολογίας εκπαίδευσης, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των προσφύγων στην τυπική και άτυπη εκπαίδευση στις ευρωπαϊκές χώρες υποδοχής, αντιμετωπίζοντας τα αρνητικά στερεότυπα και κάνοντας εφικτή την κοινωνική, πολιτισμική και επαγγελματική ένταξη των προσφύγων και των οικογενειών τους στην ευρωπαϊκή κοινωνία.
To Out-Side-In είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ (KA2: Strategic Partnership) με διάρκεια τριών χρόνων (Σεπτέμβριος 2015 – Αύγουστος 2018).
Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου - ΣΜουΘ είναι εταίρος της κοινοπραξίας και έχει αναλάβει να αναπτύξει μια καινοτόμο  εκπαιδευτική μεθοδολογία για την ανάπτυξη των μη λεκτικών επικοινωνιακών δεξιοτήτων, μέσα από τεχνικές εκπαίδευσης στις παραστατικές τέχνες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα www.smouth.com ή καλέστε στο τηλέφωνο 2410531778.
Share on Google Plus

About Βασιλική Ευαγγέλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.