Νηστισιμα μεθυσμενα...πεντανοστιμα!


Μια συνταγή που θα λατρέψετε και θα την κάνετε σίγουρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή...Μύρισε Χριστούγεννα!


Υλικά:
2 φλιτζάνια λάδι σπορέλαιο
2 φλιτζάνια κρασί ρετσίνα
1 φακελάκι μπέικιν πάουερ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ ή ποτό βύσσινο
2 κουταλάκια κανέλα
Λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
Αλεύρι περίπου 2 κιλά.

Για τη γέμιση:
-Γλυκό βύσσινο στραγγισμένο από το σιρόπι του
-Καρύδια χοντροκομμένα.
-Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα.

 Εκτέλεση:
-Χτυπάμε λίγο το λάδι με την ρετσίνα και το κονιάκ.
-Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, το μπέικιν την κανέλα και το γαρύφαλλο.
-Δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι να γίνει μαλακιά να ξεκολλάει από το χέρι μας.
-Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη παίρνουμε ένα μικρό κομματάκι το ανοίγουμε σε μικρό δίσκο στο χέρι μας και βάζουμε ένα βύσσινο και ένα κουταλάκι καρύδια χοντροκομμένα.
-Κλείνουμε τη ζύμη σε στρόγγυλο μπαλάκι και το  βάζουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Δεν πρέπει τα μπαλάκια να γίνουν πολύ μεγάλα γιατί θα φουσκώσουν  Τα βάζουμε λίγο αραιά στο ταψί να μην κολλήσουν. Τα ψήνουμε στους 180  βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.


Μικρό μυστικό: Προσοχή να μην σας πέσει πολύ αλεύρι γιατί όταν ψηθεί η ζύμη θα σκληρύνει.

syntagi.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου