Η... προεδρίνα της ποδοσφαιρικής ομάδας Σ.Σ. ΡΑΨΑΝΗΣ

Είναι νέα, είναι μητέρα είναι εργαζόμενη και είναι η μόνη γυναίκα πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας που αγωνίζεται  στην Β τοπική κατηγορία του Ν. Λάρισας. Η Γωγώ Γκαραγκούνη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Σ.Σ  Ραψάνης και σπούδασε Λογιστική . Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το ποδόσφαιρο το 2009 όταν ανέλαβε Πρόεδρος της ομάδας αλλά και βραβεύτηκε από την Ε.Π.Σ.Λάρισας στις 21/12/2013 στην ετήσια χοροεσπερίδα σαν την μοναδική γυναίκα πρόεδρο του Νομού . Η παρουσία της εξάλλου  στα γήπεδα την φέρνει κοντά και  με τον έφηβο γιό της  που είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας  και ήταν δίπλα του να τον στηρίζει και να τον  βοηθά από τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

1. Πως προέκυψε το θέμα της ομάδας;
Ο Α.Σ.Σ.Σ. ΡΑΨΑΝΗΣ ιδρύθηκε το  1999. Την απόφαση να ιδρυθεί η ομάδα πήραν μία παρέα από τα παιδιά του χωριού με σκοπό να μείνει η παρέα ενωμένη και να έχουνε λόγο να συγκεντρώνονται κάθε σαββατοκύριακο. Συνδυάσανε την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο με την αγάπη τους για το χωριό μας, που με αυτόν τον τρόπο προβάλλεται γιατί το Σ.Σ.Ραψάνης είναι ένα μικρό χωρίο με μόλις 100 περίπου μόνιμους κατοίκους.(Αναφέρομαι με δεύτερο πληθυντικό γιατί δεν συμμετείχα στην απόφαση για την ίδρυση της ομάδας. Φυσικά την υποστήριξα από την πρώτη στιγμή.) Πρόεδρος τότε ήταν πάλι μια γυναίκα.

2. Πώς αντέδρασε η ομάδα όταν ενημερώθηκε ότι πρόεδρος πλέον είναι μια γυναίκα;
Λόγω της μορφής που έχει η ομάδα μας- η οποία απαρτίζεται και διοικητικά και αγωνιστικά τουλάχιστον το μεγαλύτερο κομμάτι της από συγγενείς, φίλους και γείτονες-δεν έκανε σε κανέναν εντύπωση η απόφαση αυτή. Άλλωστε από την ίδρυση όλοι μας συμμετέχουμε στην οργάνωση και την λειτουργία αυτού του συλλόγου. Θεώρησαν ιδιαίτερα πρωτότυπο βέβαια ότι ήμασταν η μόνη ομάδα του νομού (το 2009 που ανέλαβα) με γυναίκα πρόεδρο.

3. Η οικογένειά σου, τι άποψη είχε για την απόφασή σου ν' ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;
Μα η οικογένειά μου (τα αδέλφια μου που συμμετείχαν στην ιδέα και συνεχίζουν ενεργά και ο γιος μου που είναι τώρα πια και αυτός παίκτης της ομάδας) αποτελεί τον λόγο που εγώ ασχολήθηκα και αγάπησα το ποδόσφαιρο.


4. Είναι όμως μόνο ένας τίτλος; Ποια η καθημερινότητα μιας Προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας;
Όχι δεν είναι μόνο ένας τίτλος. Άλλωστε όπως προανέφερα για την λειτουργία της συγκεκριμένης ομάδας συμμετέχουμε όλοι ανεξαρτήτου ιδιότητας και θέσης. Για  μένα ο πιο σημαντικός ρόλος (πέρα από τα διαδικαστικά-γραφειοκρατικά που αναλαμβάνω) είναι στην κερκίδα δίπλα τους σε κάθε αγώνα, να τους εμψυχώνω γιατί πιστεύω πως οι φίλαθλοι είναι ο δωδέκατος παίκτης για κάθε ομάδα. Η καθημερινότητά μου δεν αλλάζει. Η μόνη διαφορά είναι ότι καθημερινά συμμετέχω και εγώ στις συζητήσεις που αφορούν την ομάδα και το ποδόσφαιρο.

5. Ποιες δυσκολίες έχει να είναι σε αυτή τη θέση γυναίκα;
Μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει δυσκολίες. Πέρα από τα υβριστικά λόγια και τις αψιμαχίες, που δεν είναι του χαρακτήρα μου.(Αλλά όπως είναι γνωστό τοις πάσι ''το γήπεδο δεν είναι εκκλησία''.) Μάλιστα οι περισσότεροι που με βλέπουν στο γήπεδο( σε πολλούς αγώνες είμαι η μόνη γυναίκα) μετά την πρώτη έκπληξη (λόγω τίτλου) μου φέρονται με ευγένεια και σεβασμό.

6. Τι πιστεύεις ότι έχεις προσφέρει σ' αυτή την ομάδα;
Εκτός από τις απαραίτητες γραφειοκρατικές δραστηριότητες, θεωρώ ότι η μεγαλύτερη προσφορά μου στην ομάδα είναι η παρουσία μου στην κερκίδα εμψυχώνοντας τους με τις επιδοκιμασίες μου.

7. Είναι διαφορετικοί οι στόχοι όταν ξεκίνησες   αυτή την προσπάθεια απ' ότι  σήμερα;
Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ευελπιστούμε καταρχήν στην διατήρηση της ομάδας και επιπλέον  στην ανοδική και αξιοπρεπή πορεία της.
Επιμέλεια για το Femalevoice.gr Μαρία Ντόκου
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το Retro coffe house
Share on Google Plus

About femalevoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου