Ενθουσιασε η Ιωαννα Νοταρα στο Female Club με το βιβλιο της "Πριν Χαραξει"


Με επιτυχία και την παρουσία αρκετών ακροατών, παρουσιάστηκε στο ζεστό και όμορφο χώρο του Female Club (Μιαούλη 19), το βιβλίο της συγγραφέας Ιωάννα Νοταρά, με τίτλο “Πριν χαράξει” από τις εκδόσεις  Διόπτρα.

Την παρουσίαση άνοιξε η φιλόλογος και συντάκτρια του femalevoice.gr, Βασιλική Παπαθανασίου, καλωσορίζοντας τον κόσμο και δίνοντας αρχικά τον λόγο στην φιλόλογο Γεωργία Σούρλα.


Η κυρία Σούρλα μιλώντας για το βιβλίο τόνισε πως ο τρόπος γραφής είναι άμεσος και ρεαλιστικός, χωρίς ανούσιες λεπτομέρειες που θα κούραζαν τον αναγνώστη, γραμμένο σε γλώσσα απλή και καθημερινή. Επικεντρώθηκε, κυρίως, στους προβληματισμούς που τίθενται στην ιστορία του βιβλίου, οι οποίοι αφορούν τις οικογενειακές σχέσεις μητέρας-παιδιών, γυναίκας και συζύγου, κλείνοντας με την φράση πως “ Πρέπει να δώσουμε αγάπη και στοργή στα αγαπημένα μας πρόσωπα, πριν να είναι αργά”!

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η φιλόλογος Βασιλική Παπαθανασίου μιλώντας για την εποχή και το χώρο που διαδραματίζεται η ιστορία, η οποία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Τόνισε πως το ιδιαίτερα όμορφο εξώφυλλο του βιβλίου, που απεικονίζει τη θάλασσα, μας δείχνει τον ιερό τόπο, όπου ο καθένας μας βρίσκει την καρδιά του. Έκλεισε την ομιλία της λέγοντας πως “Απ’ όλα τα δύσκολα θα βγούμε νικητές, διότι οι καταστάσεις ανατρέπονται, αρκεί να το θελήσουμε”!


Την βραδιά έκλεισε με όμορφο τρόπο η συγγραφέας, παραδέχοντας πως είναι μεγάλο βήμα η αναμέτρηση με τον εαυτό μας, καθώς εκεί αντιλαμβανόμαστε πράγματα που νωρίτερα δεν είχαμε δώσει την απαιτούμενη σημασία.


Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό προς τη συγγραφέα, η οποία μίλησε με τον κόσμο γεμάτη χαρά, υπογράφοντας πολλά αντίτυπα του βιβλίου της.   


Φράγκου Ευαγγελία για το femalevoice.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.