Λαχταριστες φλογερες με προσουτο και τυρι


Συστατικά:
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
45 γρ. μουστάρδα
πιπέρι
αλάτι
3 φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
1,5 κ.γ. κύμινο
12 κομμένες λεπτές φέτες προσιούτο
75 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί
Για την σος:
1 κ σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. μαγιονέζα
πιπέρι
αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης:
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.
-Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το μείγμα που θα αλείψουμε το κάθε φύλλο, προσθέτοντας το βούτυρο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
-Παίρνουμε  1 φύλλο κρούστας, το κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και μετά στα 3 (κάθετα). (Θα έχουμε 6 κομμάτια φύλλου)
-Αλείφουμε κάθε κομμάτι από το φύλλο μας με το μείγμα βουτύρου-μουστάρδας.
-Πασπαλίζουμε με το κύμινο, σκορπίζουμε μερικά μπαστουνάκια-λωρίδες από το προσούτο και λίγο από το τυράκι. Διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη δημιουργώντας ένα πουράκι.
-Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα 5 κομμάτια φύλλου.
-Αλείφουμε από πάνω με το αρωματικό μας βούτυρο και πασπαλίζουμε με κύμινο και τυρί.
-Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δύο φύλλα.
Συνολικά βγαίνουν 18 τεμάχια.
-Ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την σος μας σε ένα μπολάκι ανακατεύοντας το μέλι, την μουστάρδα, την μαγιονέζα, το πιπέρι και το αλάτι.
Σερβίρουμε τις φλογέρες μας με τη σος.

Tip
Σε περίπτωση που φτιάξουμε μία οποιαδήποτε πίτα μπορούμε να κρατήσουμε τα φύλλα για να φτιάξουμε φλογέρες!!

akispetretzikis.com
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου