Κοτοπουλο αλα κρεμ του Ακη


Συστατικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
2 κ.σ. βούτυρο (1 κ.σ. + 1κ.σ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 1κ.σ.)
2 σκ. σκόρδο
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 κ.σ. εστραγκόν, αποξηραμένο
100 ml λευκό κρασί
2 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και δέρμα
30 ml μπράντυ
100 ml νερό
1 κύβο κοτόπουλο
150 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και λάιτ)
Για το σερβίρισμα: ρύζι μπασμάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης:

-Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
-Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
-Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι.
-Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
-Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το εστραγκόν.
-Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ένα ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
-Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
-Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Βάζουμε γάντια και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
-Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
-Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.
 -Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά), σβήνουμε, προσθέτοντας το μπράντυ στο τηγάνι και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (αν είμαστε πιο έμπειροι μπορούμε να βάλουμε φωτιά στο μπράντι (να φλαμπάρουμε δηλαδή).
-Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο και ανακατεύουμε ελαφρά.
-Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας 

akispetretzikis.com
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου