Ονειρεμένη Πάβλοβα. .ποιος αντιστέκεται;

Εύκολη συνταγή, με υφή και γεύση που ξετρελαίνουν. Η πάβλοβα με τα φρούτα του δάσους είναι ένα γλυκό για όλες τις περιστάσεις.
10 Λεπτά
10 Μερίδες
Υλικά Συνταγής
4 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
250 γραμ. ζάχαρη (ψιλή κρυσταλλική)
1 κ.γ λευκό ξύδι
1 κ.σ κοφτή κορν φλάουρ (κοσκινισμένο) 1 κ.γ υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας Για το γαρνίρισμα 500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ κρύα)
1-2 κ.σ άχνη ζάχαρη (προαιρετικά) 350 γραμ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους (ή φρούτα της αρεσκείας σας) 1 κ.σ κονιάκ 2 κ.σ άχνη ζάχαρη Λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (ή άχνη ζάχαρη)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στούς 100 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε ταψί ή δίσκο ψησίματος. Σε πολύ καθαρό, και στεγνό μίξερ, βάζουμε τα ασπράδια, με μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει μαρέγκα, και να κάνει απαλές κορυφές. Είναι προτιμότερο να χτυπάμε τη μαρέγκα, για πολλή ώρα σε μέτρια ταχύτητα, γιατί διατηρεί τον όγκο της καλύτερα. Τέλος, ρίχνουμε στη μαρέγκα βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα, να γυαλίσει καλά, να λιώσει η ζάχαρη, και να σταθεροποιηθεί η μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το ξύδι και βγάζουμε το μπολ του μίξερ. Το ακουμπάμε στον πάγκο. Κοσκινίζουμε το κόρν φλάουρ, κι απαλά με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα), αναδιπλώνουμε με απαλές κινήσεις 5-6 φορές το μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε κουταλιές, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζοντας νοητά έναν κύκλο 25-27 εκατοστών. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου, μεχρι να στεγνώσει η pavlova. Σβήνουμε το φούρνο, και την αφήνουμε μεσα, με την πόρτα μισάνοιχτη, μέχρι να κρυώσει τελείως. Αφαιρούμε το χαρτί, και τη γεμίζουμε με μους, κρέμα, σαντιγύ και ό,τι άλλο θέλουμε. Σαντιγύ Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί. Προαιρετικά βάζουμε λίγη άχνη. Φρούτα Σε ένα μπολ, με τα χέρια λιώνουμε τα μισά φρούτα. Περιχύνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε λίγη άχνη, και ανακατεύουμε. Μοντάρισμα Βάζουμε την Pavlova σε πιατέλα. Γεμίζουμε με την σαντιγύ, και περιχύνουμε με την σάλτσα και τα φρούτα. Γαρνίρουμε με άχνη, λιωμένη σοκολάτα, ή ότι άλλο μας αρέσει.
Πηγή argiro.gr
Share on Google Plus

About Βασιλική Ευαγγέλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου