Σουβλάκια κοτόπουλου με σουσάμι

Κοτόπουλο, σουσάμι, πάπρικα και ξυλάκια. Τι μας κάνουν αυτά τα υλικά; Μα φυσικά ένα γευστικό συνδυασμό που αξίζει να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε: Σουβλάκια κοτόπουλου με σουσάμι και πάπρικα! Πάμε τώρα να δούμε τι θα χρειαστείτε και πώς θα τα φτιάξετε.
Για τα κοτόπουλα
1 κιλό ‏Φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 2 - 3 εκ.
100 ml ‏Κονιάκ
100 ml ‏Ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ‏Χυμός λεμονιού 2 κουταλιές του γλυκού ‏Τζίντζερ (Σε σκόνη)
1 σκελίδα ‏Σκόρδο (Κοπανισμένη)
1 κουταλιά της σούπας ‏Μέλι
1 κουταλιά της σούπας ‏Μουστάρδα της αρεσκείας σας
2 κουταλιές της σούπας ‏Σάλτσα σόγιας 1 πακέτο ‏Ξύλινα σουβλάκια (Τα βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ - πριν τα χρησιμοποιήσοετε, τα μουλιάζετε σε νερό για να μην καούν στο ψήσιμο)
Για την κρούστα σουσαμιού 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ‏Σουσάμι καβουρδισμένο (σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 - 3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
2 κουταλιές της σούπας ‏Πάπρικα καπνιστή
‏Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα κοτόπουλα: Βράζετε σε μικρή κατσαρόλα το κονιάκ για περίπου 2 λεπτά (υπολογίζοντας από τη στιγμή που θα πάρει βράση). Προσθέτετε στο σκεύος το μέλι, ανακατεύετε καλά να διαλυθεί και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε το κοτόπουλο σε μπολ και πασπαλίζετε με πιπέρι. Χτυπάτε στο μούλτι το κονιάκ με το μέλι, το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και τη μουστάρδα, μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Κρατάτε τη μισή ποσότητα σε βαζάκι στο ψυγείο και με την υπόλοιπη περιχύνετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε να αλειφθούν καλά τα κομμάτια. Προσθέτετε και το σκόρδο, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο από 1 έως 12 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Για την κρούστα σουσαμιού: Ανακατεύετε όλα τα υλικά. Περνάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στα σουβλάκια και τα αλατοπιπερώνετε. Λαδώνετε ένα ταψί που να τα χωράει άνετα, τα βάζετε μέσα και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα κρούστας. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα. Τα ψήνετε για 12 – 16 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, γυρίζοντάς τα μία φορά. Ελέγχετε αν έχουν γίνει και στο εσωτερικό, δεν θα πρέπει να έχει μείνει κανένα ροζέ σημείο. Τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με την υπόλοιπη σάλτσα που έχετε κρατήσει στο ψυγείο, καθώς και με τηγανητές πατάτες, αραβικές πίτες και πράσινη σαλάτα!  Πηγή: gastronomos.gr
Share on Google Plus

About Βασιλική Ευαγγέλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου