Τσιπουρα στο "τρελο νερο"!


Το "τρελό νερό" το έχουν πολύ οι Ναπολιτάνοι... Στην ουσία τα υλικά πασάρονται σε ένα ζωμό που γίνεται από νερό, κρασί, λάδι, ντομάτα και μυρωδικά.

Συστατικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 τσιπούρες των 500 γρ., καθαρισμένες από λέπια και εντόσθια
1 αστεροειδή γλυκάνισο
2 σκ. σκόδρο,  ψιλοκομμένες
½ καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
400 γρ. ντοματίνια, κόκκινα και κίτρινα
4 κ.σ. λευκό κρασί
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 ml νερό
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
-Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
-Ρίχνουμε προσεκτικά τις τσιπούρες στο καυτό λάδι και ψήνουμε κι από τις δυο πλευρές για 4 - 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε και τον αστεροειδή γλυκάνισο για να αφήσει το άρωμά του.
-Ρίχνουμε το σκόρδο γύρω από τα ψάρια μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 λεπτό.
-Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και τα ντοματίνια.
-Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να κοχλάσει για 1 λεπτό. Ρίχνουμε 100 ml νερό και αρκετό αλατοπίπερο.
-Κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να να μαγειρευτούν καλά τα ψάρια μας.
-Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μας ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου