Λαχταριστη πιτσα καρμποναρα!


Τα παιδιά λατρεύουν την καρμπονάρα. Πόσο μάλλον όταν είναι σε συσκευασία πίτσας. Εμείς σας προτείνουμε μια απλή συνταγή με τα υλικά της καρμπονάρας που θα ετοιμάσετε γρηγορα και εύκολα!

Υλικά

Έτοιμη ζύμη για πίτσα
100 γραμμάρια βούτυρο (και έξτρα για το βουτύρωμα του ταψιού)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250ml κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού
5 Φέτες ζαμπόν
5 Φέτες μπέικον
100 γραμμάρια τριμμένη γκούντα
100 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλούδες
αλάτι και πιπερι

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1’-2’

2. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα και βράζουμε μέχρι να δέσει. Μόλις το μείγμα «δέσει», αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

3. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου(35x25) και απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας πάνω σε αυτό.

4. Ρίχνουμε από πάνω τον κρόκο αυγού και με ένα κουτάλι το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε ομοιόμορφα το ζαμπόν και το μπέικον, πασπαλίζουμε με τα τυριά ώστε να πάνε παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα για 20’-25’.

5.  Μόλις ετοιμαστεί τη βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

imommy.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου