Νηστισιμη χορτοπιτα


Μια ωραία συνταγή για όλους εμάς που αγαπάμε τις πίτες, ακόμα και στην απλή τους, νηστίσιμη μορφή!

Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
400γρ. σπανάκι
300γρ. σέσκουλα
300γρ. ζοχοί
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. μαργαρίνη
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
  1. Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  2. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Συνεχίζουμε τη διαδικασία για την πίτα.
  4. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί.
  5. Λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
  6. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  7. Αλείφουμε κάθε φύλλο που βάζουμε με μαργαρίνη.
  8. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε ,δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε''.
  9. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  10. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  11. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  12. Αλείφουμε με μαργαρίνη καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  13. Αλείφουμε με μαργαρίνη από πάνω και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

cooklos.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου