ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΚΕΜΠΑΠ


Για σήμερα σας προτείνουμε λαχταριστά και νόστιμα κεμπάπ που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! 'Οτι πρέπει για βραδάκι σε συνδυασμό πάντα με καλό κρασάκι και φυσικά την κατάλληλη παρέα!

Υλικά
500 γραμ. αρνίσιος κιμάς ή μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κ.σ. κοκκινοπίπερο
1 κ.σ. πάπρικα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη, ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη
1 κ.σ. αλάτι
1/4 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Μπορούμε αντί να ψήσουμε τις πιπεριές Φλωρίνης να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες πιπεριές σε βάζο.

2. Τις στραγγίζουμε καλά.

3. Βάζουμε όλα τα υλικά για το κεμπάπ σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.

4. Χωρίζουμε σε 6 μέρη. Πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Χρειαζόμαστε 6 πλακέ σουβλιά για κεμπάπ.

5. Ακουμπάμε κάθε σουβλί πάνω στο μπιφτέκι.

6. Βρέχουμε τα χέρια σε κρύο νερό και αρχίζουμε να «ντύνουμε» πατώντας με την παλάμη (αγκαλιάζοντας το σουβλί). Φροντίζουμε να γίνει μακρύ και λεπτό το κάθε κεμπάπ.

7.  Ψήνουμε στα κάρβουνα για 4΄ από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε αμέσως.

daddy-cool.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου