Το πιο νοστιμο σαγανακι με θαλασσινα!


Καλαμαράκια και γαρίδες με πιπεριές Φλωρίνης, τσίπουρο και γραβιέρα κάνουν ένα υπέροχο και απολαυστικό σαγανάκι.

Τι χρειαζόμαστε:
20 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες εντελώς
μισό κιλό καλαμαράκια φρέσκα μικρά
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο το ίδιο
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
μισή κούπα λάδι - λίγο αλάτι και κόκκινο πιπέρι
1 μικρό κρασοπότηρο τσίπουρο
λίγο θυμάρι φρέσκο και 1 κούπα φρέσκια ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα

Πώς το κάνουμε:
-Καθαρίζουμε γαρίδες από το κέλυφος και τα κεφάλια και τα καλαμαράκια. Τα καλαμαράκια τα -κόβουμε σε ροδέλες.
-Βάζουμε σ'ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να ροδίσουν για λίγο.
-Μετά τα καλαμαράκια και τις γαρίδες.
-Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές, λίγο αλάτι και πιπέρι.
-Ανακατεύουμε να μαλακώσουν και οι πιπεριές και σβήνουμε με το τσίπουρο.
-Παίρνει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη ντομάτα και το θυμάρι.
-Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά.
-Τέλος προσθέτουμε και το τυρί, αν δεν θέλουμε όλο ρίχνουμε το μισό και μετά όσο ακόμα θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως το μυρωδάτο σαγανάκι μας, ζεστό μαζί με τηγανιτές πατατούλες ή με μια υπέροχη μακαρονάδα.


Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε και μύδια φρέσκα ή ό,τι άλλο μας αρέσει!

sintagespareas.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου