Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα!


Η ημέρα για να γευτούμε το καθιερωμένο φαγητό για πολλούς, το αρνάκι, έφτασε. Ψητό ή μαγειρευτό, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι η γεύση είναι εξίσου ωραία! Επειδή, όμως, δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να φάνε ψητό τον οβελία, σας προτείνουμε να τον μαγειρέψετε με πατατούλες στη γάστρα! Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας...

Τι χρειαζόμαστε:

1 μπούτι αρνίσιο
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε χοντρές φέτες
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό πατάτες κομμένες
λίγο λάδι
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C.
  • Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι και το απλώνουμε με τα τα χέρια μας κάνοντας (μασάζ) το κρέας μας.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε σχισμές στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο.
  • Βάζουμε το μπούτι στην γάστρα, ρίχνουμε 2 ποτήρια χλιαρό νερό και σκεπάζουμε.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για μιάμιση ώρα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο τοποθετούμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο λάδι, ψήνουμε για ακόμη μια ώρα στους 180o C.
  • Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα και την ζάχαρη σε ένα μπολ, το αλείφουμε στο κρέας και ξαναβάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά, όχι σκεπασμένο.


Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν βαλαμε πολλά μπαχαρικά γιατί το κρέας από μόνο του έχει έντονη γεύση, μπορούμε να βάλουμε ότι μπαχαρικό μας αρέσει, αλλά δεν το προτείνουμε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

sintagespareas.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου