Παραδοσιακη μαγειριτσα


Η παράδοση θέλει το Μ. Σάββατο και μετά από την Ανάσταση να τρώμε μαγειρίτσα .Εδώ σας προτείνουμε μια φανταστική κλασσική συνταγή μαγειρίτσας που θα σας ξετρελάνει όλους!

Υλικά
εντόσθια πασχαλινού αρνιού (συκώτι
πλεμόνι
αντεράκια)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
μέτρια ψιλοκομμένα
1 ξερό μέτριο κρεμμύδι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
1 μαρούλι τρυφερό
2 λεμόνια
2-3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
λάδι
½ φλ. τσαγιού ρύζι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε τα εντόσθια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό.

2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.

3. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το ξερό κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε.

4. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια

5. Προσθέτουμε 5 φλ. νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν

6. Όταν κοντεύουν να βράσουν προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι ψιλοκομμένο και τον άνηθο, να βράσουν όλα μαζί.

7. Τότε ρίχνουμε το ρύζι και αφού βράσει και αυτό αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.

8. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και όταν το φαγητό μισοκρυώσει παίρνουμε μια βαθιά κουτάλα ζωμό από αυτό και το ρίχνουμε στο αυγό λίγο λίγο, να ανακατευτούν.

9. Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα

 Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή.

argiro.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου