ΤΑ ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


Μια κλασσική συνταγή για τα πιο τραγανά και αρωματικά πασχαλιάτικα κουλουράκια, με σίγουρα αποτελέσματα επιτυχίας.

Υλικά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. βούτυρο φρέσκο
Μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό
Μισό φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
Ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Μισό κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική

Εκτέλεση
1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά

2. Προσθέτετε τα αυγά ένα - ένα και μετά το γάλα με τον χυμό και το ξύσμα

3. Σε άλλο σκεύος ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά με το αλεύρι.

4. Τα κοσκινίζετε και αρχίζετε να προσθέτετε αυτό το μείγμα, στο μείγμα του βουτύρου

5. Βάζετε το φτερό στο μίξερ και συνεχίζετε το ζύμωμα ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή αλλά να μην κολλάει στα χέρια

6. Αφήνετε την ζύμη για ένα  τέταρτο να ξεκουραστεί τυλιγμένη στη ζελατίνα

7.  Πλάθετε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε.

8. Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

9. Χτυπάτε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα κουλουράκια.

Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς προθερμασμένου φούρνου για 10-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

imommy.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου