ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ


Αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό, ιδίως για Κυριακή μεσημέρι το συνιστούμε ανεπιφύλαχτα!
Η γεύση του και η μυρωδιά του θα σας ξετρελάνει!

Υλικά
3 – 3½ κιλά κατσικάκι (από χεράκι και κοιλιά)
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, ψιλοτριμμένη
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, ψιλοτριμμένο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κουτ. σούπας μείγμα πιπεριών διάφορα ψιλοτριμμένα
1 κουτ. σούπας (κοφτή) αλάτι
1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
1. Πλένω και στεγνώνω το κρέας.

2. Σε ένα μπολάκι βάζω το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω και απλώνω το μείγμα στο κρέας, μέσα έξω.

3. Το βάζω σε ένα ταψί, σκεπάζω με μεμβάνη και το αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C βαθμούς.

5. Σε ένα άλλο μπολάκι αναμειγνύω το βούτυρο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού. Αλείφω με αυτό το μίγμα το κρέας και το βάζω πάνω σε μια σχάρα την οποία έχω τοποθετήσει σε βαθύ ταψί (αν έχετε μεγάλη γάστρα ακόμη καλύτερα). Πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα φρυγανιάς στο πάνω μέρος του κρέατος.

6. Ψήνω στο φούρνο για 1½ ώρα. Γυρίζω το κρέας από την άλλη πλευρά, πασπαλίζω με την υπόλοιπη φρυγανιά και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 1½ ώρα.

Μπορώ να σκεπάσω με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα τελευταία λεπτά να βάλω το φούρνο στο γκρίλ και από τις δυο πλευρές για να γίνει η κρούστα τραγανή.

ladyslife.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου