ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ-ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ


Μία απλή, εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπουρεκάκια που τρώγονται όλες τις ώρες!

Υλικά συνταγής:

Ζύμη
1 ποτήρι γάλα
2 φλυτζάνια του καφέ σπορέλαιο
1 αυγό
1 καλούπι μικρό μαγιά
1 κιλό περίπου αλεύρι

Γέμιση
3 πατάτες μέτριες βρασμένες και λιωμένες με το πηρούνι
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση συνταγής:
Ενώνουμε όλα τα υλικά (της ζύμης) και κάνουμε μία πολύ ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά, τη χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλο στρογγυλό ή σαν μία πίτσα, με τα χέρια μας. Τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια, βάζουμε μία κουταλιά γέμισης στο καθένα και τα τυλίγουμε σαν κρουασανάκια. Αλοίφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: lopis-place.blogspot.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου