ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ...


Πόσο καλό μας κάνει τελικά;

Νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα σχετικά με τη γλουτένη στη διατροφή μας. Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι άτομα που δεν προσλαμβάνουν γλουτένη, μπορεί να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης σε αρσενικό και υδράργυρο (και τα δύο είναι τοξικά μέταλλα που μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων, νευρολογικών διαταραχών και καρκίνου).

Διαπιστώθηκε ότι στα πλαίσια της έρευνας οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν διατροφή χωρίς γλουτένη, είχαν υψηλότερες συγκεντρώσεις αρσενικού στα ούρα τους και υδραργύρου στο αίμα τους. Τα επίπεδα μάλιστα του αρσενικού ήταν διπλάσια και του υδραργύρου έφταναν το 70% περισσότερο!

Οι μελετητές επεσήμαναν ότι επιβάλλονται περισσότερες μελέτες, ώστε να εντοπιστούν οι επιπτώσεις στην υγεία που σχετίζονται με τα υψηλά επίπεδα αρσενικού και υδραργύρου στον οργανισμό.

ygeiaevexia.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου